E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar haftaya sakin başladı---

Piyasalar haftaya sakin başladı

Piyasalar haftaya sakin başladı
18 Temmuz 2016 - 10:38 borsagundem.com

Türk demokrasisine darbe vurmak isteyen terörist grubun kaos planları tutmadı. Piyasalar haftaya güven içinde başladı

BORSAGUNDEM.COM

Uykusuz bir gece ve onu izleye gerilimli 48 saatin sonunda Türkiye’de piyasalar, panik bekleyenlerin hevesini kursağında bıraktı. Tüm finansal kurumlar her hafta olduğu gibi işbaşında. Borsada endeks 80 binin üzerinde tutundu, dolar düştü, TL değerlendi.

Başbakan Yarmıcısı Şimşek’in, “Piyasalar adına bir sıkıntı yok” açıklaması, SPK ve Borsa İstanbul yönetiminin her türlü olası krize karşı hazırlıklı olmaları, bankacılık sektörünün hafta sonu bir araya gelerek işbirliği yapması ve Merkez Bankası’nın tedbir paketi, darbe girişimcilerinin Türkiye’yi kaos içine itilmesi planlarına darbeyi vurdu.

Merkez Bankası, darbe girişimi sonrası para piyasasındaki dalgalanmaların önüne geçmek ve normal işleyişin sürmesi için bir dizi tedbir aldı. Kurum, alınan7 önemli tedbiri web sitesinden tüm dünyaya duyurdu. Mesaj açık: Kriz yok, her şey kontrol altında.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankacılık sektöründe olağanüstü tedbir alacak bir durum bulunmamaktadır. Piyasalar normal seyrinde çalışmaya devam edecektir" dedi. Dediği oldu. Sistem tıkır tıkır işliyor.

Anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi şiddetle reddeden Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), “Ülkemizin ve milletimizin refahı için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasıyla “güven” duygusunu iletti. Piyasalara moral tazeledi.

Darbecilerin tankla, silahlarla işgal girişimine cesaretle karşı koyan Borsa İstanbul’un yönetimi, demokrasiye desteğinin yanında, iş başından ayrılmayarak bugün açılışta Borsa İstanbul’un nasıl bir güven ortamı içinde olduğunu gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “ Türkiye'nin demokrasisi güçlenmiştir. Siyasi iktidar pekişmiştir. Türkiye'nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Panik yapmaya gerek yok, sakin olmak lazım” dedi. Veo önemli soruyu sordu: Olağanüstü bir durum olsa bugün piyasalar açılır mıydı?

Evet, Mehmet Şimşek’in dediği oldu, piyasalar her zamanki sakinliğiyle ‘merhaba’ dedi. Darbeci teröristlerin arzu ettiği ‘panik, korku’ havasına geçit vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)