E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Hong Kong'la yön bulabilir---

Piyasalar Hong Kong'la yön bulabilir

Piyasalar Hong Kong'la yön bulabilir
29 Eylül 2014 - 08:22 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Hong’da yaşanan portestolar ve ABD ekonomisinin toparlandığına yönelik işaretler ile yön buluyor

Asya hisseleri, Hong Kong’taki protestoların öncülüğünde geriliyor. Dolar, açıklanan olumlu verilerin ABD ekonomisinin hız kazandığına işaret etmesinin ardından kazançları genişletiyor.

Hang Seng Endeksi yüzde 1.8  gerileyerek Tokyo saati ile 12:14’te bu yılki kazançlarını sildi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi’ni yüzde 0.5 aşağı çekti. Hong Kong doları ve Çin yuanı, Bloomberg Spot Dolar Endeksi’nin yüzde 0.1 artışla yükselişi 7. güne taşımasının ardından zayıfladı. Yeni Zelanda doları, 3 yılın en sert 3 günlük kaybına hazırlanıyor. Petrol New York’ta yüzde 0.6 geriledi. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 0.2 geriledi.

1-2 Ekim tarihlerinde Hong Kong piyasalarının kapalı olacağı resmi tatil öncesinde polisin göstericileri dağıtmak için gözyaşı gazı kullanmasının ardından Hong Kong’da gösterge endeks yüzde 2.5 kadar düşüş gösterdi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte 2011’den bu yana en büyük genişlemeyi göstererek Fed’in faiz oranlarını artıracağı iddialarını güçlendirdi. Kurucu ortağı Bill Gross’un geçtiğimiz ayrıldığı Pacific Investment Management Co., Çin’de ekonominin yavaşlayacağı ve Avustralya’da aşağı yönlü risklerin olduğu açıklamasında bulundu.

Oversea-Chinese Banking Corp. varlık yönetimi başkan yardımcısı Vasu Menon, “Hong Kong’taki protestoların iş dünyasını etkilemesi ile bazı yatırımcıların sürecin uzayacağı yönündeki endişeleri arttı. Protestolar Çin ekonomisinin yavaşladığı ve Fed’in para politikasında sıkılaştırma değerlendirmeleri yaptığı bir dönemde gerçekleşti. Dolayısıyla Hong Kong piyasası üzerindeki belirsizlik yükseldi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)