E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar için hayal gerçek oldu---

Piyasalar için hayal gerçek oldu

Piyasalar için hayal gerçek oldu
24 Haziran 2016 - 10:19 borsagundem.com

Alan Yatırım Menkul Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut Brexit'in etkilerini borsagundem.com'a değerlendirdi

İngiltere, Brexit referandumunda "AB'den çıkalım" dedi. Bunun sonucunda  Dolar/TL, İngiltere'deki referandumda ayrılıkçıların önde gittiğine işaret eden sonuçların ardından erken saatlerde 3 seviyesinin üzerini test ederek bir ayın en yüksek seviyesini gördü, sterlin/TL ise Nisan 2015'ten beri en düşük seviyeye geriledi. Borsa İstanbul güne yüzde 5,02 düşüşle başladı. Altının gramı ise 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Peki bundan sonra piyasalarda neler bekleniyor? Alan Yatırım Menkul Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut borsagundem.com'a Brexit sonucunun etkilerini ve beklentilerini açıkladı.

Brexit Piyasalar için hayaldi gerçek oldu

Piyasalar tarafında dünkü fiyatlamalara bakıldığında gece 1’e kadar sanki Brexit olmayacağı fiyatlanıyordu fakat tüm dünya İngiltere halkının Avrupa Birliğinde olmak istemediğinin haberleri ile güne başladı altın ons 1360 seviyelerine kadar yükselirken Pound, dolar karşısında yüzde 10 a yakın değer kaybetti. Peki olan oldu bundan sonra dünyayı neler bekliyor:

1. İngiltere’de Cameron hükümetinin kaderi ne olacak
2. Geçiş süreci ne olacak
3. İngiltere’nin peşinden gidecek yeni ülkeler olacak mı ? Mesela İspanya –İtalya
4. İngiltere’nin bölgeden ayrılışının ekonomilere etkisi

ABD vadelileri bu sabah %5 aşağıda, Almanya DAX’ın vadelisi %9 geriledi bununla birlikte bizde de %4 seviyelerinde bir düşüş olduğunu görebiliyoruz. Euro’yu belirsiz bir sürecin beklemesi piyasaları diken üzerinde tutmaya yetecektir. Bu açıdan riskten kaçanlar USD, Altın ve Japon yeninde pozisyonlarını artırması beklenebilir. Fakat yurtiçinde yine de olumlu böyle bir haber karşısında şuan 2,94 seviyelerinde olması bir anlamda olumlu. Endekste ise tepki ile eğer 76.000 seviyelerinin üzerine yükselmesi halinde yine bir yükseliş hareketi görülebilir burada 78.000 olası fakat bu seviyenin altında satış bakısının 72.000 ve 69.000 seviyeleri görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)