E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalar için kritik gün 22 Temmuz---

Piyasalar için kritik gün 22 Temmuz

Piyasalar için kritik gün 22 Temmuz
19 Temmuz 2011 - 08:02 borsagundem.com

ABD ve Avrupa'daki borç krizi yatırımcıları altına yöneltti. Altının ons fiyatı 1600 doları aşarak rekor kırdı.

Euro bölgesinde derinleşen borç krizi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bütçe açığına ilişkin kaygılar nedeniyle altının fiyatı rekor seviyede arttı. Uluslararası piyasada altının ons fiyatı 1600 doları geçerek rekor kırdı. Altın geçen haftayı 1,589 dolardan tamamlamıştı.
Ekonomi uzmanları, bazı yatırımcıların hazine bonolarından uzaklaşarak daha güvenli bir yatırım aracı olarak gördükleri altına yöneldiklerini belirtiyor.
Amerika Birleşik Devletleri ve para birimi olarak Euro kullanan bazı ülkelerde, devletin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelebileceği yolundaki kaygılar artıyor.
Başkan Barack Obama, Kongre'den 14,3 trilyon dolar borçlanma tavanının üzerine çıkılmasına izin vermesini istiyor.
Borç tavanı pazarlığı
Borçlanma sınırıyla ilgili anlaşmanın süresi 22 Temmuz'da doluyor. Hazine Bakanlığı, sınırın yükseltilmemesi halinde, ABD'nin borçlarını ödeyemez hale geleceği, bunun da yeni bir ekonomik durgunluğa sebep olabileceği uyarısında bulunmuştu.
Euro kullanan ülkelerin maliye bakanları da Perşembe günü bir araya gelerek mali istikrarı sağlamaya yönelik önerileri ele alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)