E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar istihdama odaklandı---

Piyasalar istihdama odaklandı

Piyasalar istihdama odaklandı
22 Ekim 2013 - 08:06 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisi öncesinde gelişen piyasa hisseleri, petrol değer kaybetti

Washington hükümetinin kapanmasından ötürü geciken ABD'nin tarımdışı istihdam verisinin öncesinde gelişen piyasa hisseleri 6 gündür ilk kez değer kaybetti ve Asya paraları zayıfladı. Ham petrol Temmuz'dan bu yana en düşük düzeyine gerilerken, nikel değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Tokyo saati ile 12:51'de yüzde 0.3 düştü. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 geriledi. Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi, China Mobile Ltd.'ın sert bir şekilde değer kaybetmesinin etkisiyle yüzde 0.4 düşüş kaydetti. Yuan, dolar karşısında 7 gündür ilk kez zayıflarken, yen de yüzde 0.2 değer kaybetti. Ham petrol yüzde 0.3 düşüşle 98.82 dolara indi.

Bloomberg anketine göre ABD'de işverenler büyük ihtimalle istihdama Eylül'de 180,000 kişi ekledi. Veri, ekonomistlerin Fed'in teşviklerini azaltacağı beklentilerini ertelemesine neden olan 16 günlük kapanmadan ötürü ertelenmişti. China Mobile, 1999'dan bu yana en büyük kâr düşüşünü açıklaması üzerine yüzde 3.6 değer kaybetti.

Fed'in tahvil alımlarını bu yıl azaltmaya başlamayacağına yönelik güçlü bir ihtimal olmasına rağmen, yatırımcıların Amerikan ekonomisindeki toparlanma durumu için temel verileri izlediğini söyleyen BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, istihdam verisinin piyasalara iyi bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Telekomünikasyon ve finansal hisseler MSCI gelişen piyasalar endeksindeki kayıplara öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7; Jakarta Bileşik Endeksi ise yüzde 1.1 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japon Topix Endeksi'nin yüzde 0.2 artış kaydetmesine rağmen yüzde 0.1 geriledi. S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 kazançla Haziran 2008'den bu yana en büyük kapanışına yöneldi.

China Mobile'ın 3. çeyrek gelirleri, yeni şebekesini inşa etme maliyetinin artmasıyla beklentinin altında kaldı. SJM Holdings Ltd. rekordan yüzde 5.5 gevşeyerek, Macau kumarhane operatörlerindeki düşüşe öncülük etti. BHP Billiton Ltd., demir üretimi tahminini yükseltmesi sonrasında 3 ayın en büyük rallisini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)