E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar "iyimserlik" ile yükseliyor---

Piyasalar "iyimserlik" ile yükseliyor

Piyasalar iyimserlik ile yükseliyor
03 Eylül 2013 - 09:04 borsagundem.com

Asya borsaları, Japonya'nın öncülüğünde 1 ayın en büyük artışını kaydederken, bakır, won ve Avustralya doları değerlendi; yen düştü

İmalattaki küresel çaplı toparlanma sinyalleri üzerine Güney Kore wonu değerlenirken, Asya borsaları, Japonya'nın öncülüğünde 1 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasını politika faizini değiştirmemesinin ardından güçlenirken, ABD Hazine tahvilleri düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4, Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri de yüzde 1 yükseldi. Topix Endeksi yüzde 2.3 oranında ralli yaptı; Avustralya doları yüzde 0.7 tırmandı. Won yüzde 0.4 güçlendi ve ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 4 baz puan artarak yüzde 2.82'ye çıktı.
İngiltere'den Çin'e ülkelerin imalatından canlanma sinyalleri gelmesinin ardından, ABD'de de ISM imalat endeksinin, fabrika üretiminin 3. ayında da genişlediğine işaret edebileceği tahmin ediliyor. ABD Senatosu'nda Başkan barack Obama'nın Suriye politikasını en çok eleştiren 2 isim, meslektaşlarına askeri güçlerin kullanımından geri adım atmaları çağrısında bulunarak, Obama'nın bu stratejisini açıklaması gerektiğini söyledi.
Piyasaların haftaya olumlu başladığını söyleyen Bank of New Zealand Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, Çin ve Avrupa'dan gelen imalat verilerinin, küresel ekonominin toparlanmakta olduğunu teyit ettiğini belirtti.
Microsoft Corp.'un, Nokia Oyj'un cihaz birini 5.44 milyar euroya satın alacağını söylemesinin ardından Nokia'nın hisseleri bugün aktif olabilir. Verizon Communications Inc. de dün Vodafone Group Plc'nin ABD'deki şirketteki yüzde 45 hissesini 130 milyar dolara satın almakta anlaştıklarını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)