E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar mayın tarlasına dönecek!---

Piyasalar mayın tarlasına dönecek!

Piyasalar mayın tarlasına dönecek!
26 Ağustos 2013 - 16:01 borsagundem.com

Fed toplantısından Almanya'daki seçimlere kadar pek çok önemli gelişmeyi görecek olan Eylül ayı piyasaları nasıl etkileyecek?..

Ağustos, piyasalar için zorlu bir ay oldu. Eylül ayı ise CNBC'nin deyimiyle "piyasalar için tam bir mayın tarlası" olacak. Önümüzdeki ay, Fed toplantısından Almanya'daki seçimlere kadar pek çok önemli gelişmeye sahne olacak.
Fed'in ayda 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı tarihe yönelik karar alması beklenen 17-18 Eylül toplantısı öncesinde piyasalardaki volatilitenin artması bekleniyor.
'15 MİLYAR DOLAR KESİNTİ YAPILABİLİR'
CRT Capital'dan Ian Lyngen, Fed'in ayda 40 milyar doları bulan mortgage alımlarında 5 milyar dolar, hazine tahvili alımlarında ise 10 milyar dolar kesinti yapacağı tahmininde bulundu.
JPMorgan Başekonomisti Bruce Kasman ise Fed'in ilk sefere özel, Hazine tahvili alımlarını 15-25 milyar dolar kadar azaltacağını öngördü.
Eylül'ün ekonomide yaşanacak hareketli sürecin sadece başlangıcı olduğunu kaydeden Kasman, Kasım'da ABD Kongresinde gerçekleştirilecek borç tavanının yükseltilmesine yönelik tartışmaların da büyük önem taşıdığını söyledi.
CNBC'nin haberine göre Fed Başkanı Ben Bernanke'nin koltuğunu devralacak isme dair belirsizlik de piyasaların çalkantılı seyrine katkıda bulunuyor. Eski Hazine Bakanı Larry Summers'ın Fed başkanlığına getirilmesi halinde faiz oranlarının yükselmesi beklenirken Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen'in ise daha "güvercin" bir tutum içerisinde olduğu biliniyor.
'MERKEL BAŞBAKAN KALIRSA GÜVEN ARTAR'
Küresel piyasalar üzerinde etkili olması beklenen bir diğer gelişme ise 22 Eylül'de gerçekleşecek olan Almanya seçimleri. Financial Times-Economist küresel iş dünyası barometresi anketine göre, küresel iş dünyasının yüzde 60'ı Merkel başbakanlıkta kalırsa Euro Bölgesi'nin ekonomik görünümüne daha çok güven duyacaklarını ifade etti.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe de tüketim vergisinin yüzde 5'ten 8'e yükseltilip yükseltilmeyeceğini Eylül'de karara bağlama sözü vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)