E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar nefes alıyor---

Piyasalar nefes alıyor

Piyasalar nefes alıyor
25 Ağustos 2015 - 07:48 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar dünkü 2.7 trilyon dolarlık erime getiren sert satışların ardından hafifçe toparlandı

Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, dün küresel hisse senedi piyasalarında 2.7 trilyon dolarlık erimeye neden olan satış dalgasının ardından yükseldi. Petrol altı yılın en düşük seviyesinden yükselirken, yen ve ülke tahvilleri değer kaybetti. 

Avustralya ve Japonya hisse senetleri Asya'daki kazançlara öncülük ederken, Çin hisselerindeki aşağı spiral dördüncü gününe girdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ABD hisse senetlerinin 2011'den bu yana ilk kez düzeltme durumuna girmesinin ardından yüzde 2.1 ralli yaptı. Dolar önemli para birimleri karşısında değer kazanırken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi son beş günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Petrol New York'ta, varil başına 38.24 dolara kadar düştükten sonra yüzde 1.7 toparlandı.

Sydney'de Credit Suisse Group AG'nin varlık yönetimi ve özel bankacılık birimi Avustralya'dan sorumlu şef yatırım yetkilisi David McDonald, "Taban çizgimiz, dünyanın halen kötü bir yer olmadığı şeklinde," dedi ve "Temel göstergeler manşetlerin ileri sürdüğü kadar kötü değil. Yalnızca piyasaya girmek isteyeceğiniz ya da ortalık biraz sakinleşene kadar bekleyeceğiniz bir durum var" şeklinde görüş bildirdi. 

Çin'in iki hafta önce yuanın değerini düşürmesi küresel piyasalarda sarsıntı yarattı ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin daha önce düşünülenden daha fazla sıkıntı içinde olduğu spekülasyonuna bağlı olarak, güvenli liman niteliğindeki varlıkların dışında neredeyse tüm piyasalara sert satışlar geldi. Bu satış dalgası sonucu volatilite göstergeleri birkaç yılın en yüksek seviyesine çıkarken, tahvil faizleri, yatırımcıların Fed'in gelecek ay yapması beklenen faiz artırımını erteleyebileceği beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte hızlı düşüşler gösterdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)