E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar neleri takip edecek?---

Piyasalar neleri takip edecek?

Piyasalar neleri takip edecek?
02 Ekim 2013 - 09:24 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ABD hükümetinin "kepenk kapatması"nın yarattığı tedirginlik devam ediyor

Küresel piyasalarda ABD hükümetinin "kepenk kapatması"nın yarattığı tedirginlik devam ederken, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve Başkan Mario Draghi'nin açıklamaları takip edilecek.
Dün ABD piyasalarında, bütçesiz kalan hükümetin "kepenk kapatması" sonrasında görülen satıcılı seyrin, sorunun uzun sürmeyeceğine ilişkin beklentilerle tersine döndüğü ve sınırlı yükselişler olduğu görüldü. Dow Jones endeksi günü yüzde 0,41 oranında yükselişle 15.192 puandan tamamlarken, Nasdaq bileşik endeksi ise yüzde 1,23 oranında yükseliş kaydetti. Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin bir konferansta yapacağı konuşmanın takip edileceğini belirten analistler, bütçe sorunu ve yaklaşan borç tavanı nedeniyle Kongre'den gelecek haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.
Avrupa tarafında, bugün ECB faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin açıklamaları takip edilecek. İtalya'da yaşanan siyasi belirsizliğin devam etmesine karşın gün genel olarak yükseliş eğiliminde olan hisse senedi piyasalarında yüzde 1'in üzerinde getiriler görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,10 oranında yükselişe tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,28 oranında değer kazandı.
Yurt içinde ise doların gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak TL karşısında da değer kaybetmesi hisse senedi piyasalarında güçlü alışların görülmesine neden oldu. Dün BIST 100 endeksi günü yüzde 2,66 oranında yükselişle tamamlarken, dolar/TL de 2,01 seviyesinin altına geriledi. Bugün güne 2,0155 seviyelerinden başlayan dolar/TL'nin ve faizlerin seyrinin hisse senedi piyasasının yönü üzerinde etkili olmaya devam edeceğini ifade eden analistler, BIST 100 endeksinde 77.000 direncinin güçlü olduğunu, olası düşüşlerde ise 75.500 ve 75.000 seviyelerinin takip edileceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
14.45 Avro Bölgesi, Merkez Bankası faiz kararı
15.15 ABD, ADP eylül ayı özel sektör istihdamı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)