E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Noel havasında!---

Piyasalar Noel havasında!

Piyasalar Noel havasında!
23 Aralık 2013 - 09:02 borsagundem.com

Küresel piyasalar Noel tatili nedeniyle kısa olacak haftaya nasıl başladı?

Asya piyasaları Noel nedeniyle kısa sürecek haftada yükseldi. Asya borsaları Wall Street'te görülen rekor seviyelerin ardından bugün yükseldi, ancak Çin'de devam eden kredi sıkıntısının yol açtığı belirsizlik gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskının artmasına neden oldu. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.4 yükseldi. Japonya'da ise piyasa tatil nedeniyle bugün kapalı.

ABD CUMA'YI REKOR SEVİYELERLE KAPATTI

ABD borsaları güçlü ekonomik büyüme verisinin, toparlanmanın hızlandığına duyulan güveni artırmasıyla Cuma günü yükseldi ve geçen hafta büyük endeksler için son ayların en iyi haftası oldu. Dow ve S&P 500 Cuma günü rekor yüksek seviyelerden kapandı. Geçen hafta Dow yüzde 3, S&P 500 yüzde 2.4 ve Nasdaq yüzde 2.6 yükseldi. ABD'de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde kaydettiği büyüme nihai yüzde 3.6'dan yüzde 4.1'e revize edilerek 2011'in son çeyreğinden bu yana en yüksek seviyede ve beklentilerin üzerinde açıklandı. Yatırımcılar kısa süre öncesine kadar olumlu ekonomik verileri, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağına işaret ettiğinden negatif değerlendiriyorlardı. Fed geçen hafta Ocak'ta başlamak üzere tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak aylık 75 milyar dolara düşüreceğini açıkladı.

DOLAR, EURO SAKİN

Dolar, Euro ve yen Asya'da bugünkü işlemlerde önemli bir değişim göstermezken, Japonya'daki iyasa tatili ve yaklaşan Noel tatili piyasada durgunluğa neden oluyor. Yen karşısında Cuma günü 104.64'ü gören dolar bugün 104.05 seviyesinde işlem gördü. Euro ise bugün dolar karşısında 1.3674 seviyesinde yatay seyir izledi. Piyasada ABD'de açıklanacak veriler ve Çin'de para piyasalarındaki gelişmeler izleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)