E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar normalleşmeye başlıyor---

Piyasalar normalleşmeye başlıyor

Piyasalar normalleşmeye başlıyor
16 Temmuz 2015 - 09:06 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'in açıklamaları piyasalara faiz adımının yaklaştığını hissettirdi

Son dönemde FED Başkanı Yellen’ın ağzından sıkça duyacağımız iki kelime “normalleşme süreci”. Başkan Yellen yapmış olduğu son iki konuşmasında artık bu sene içerisinde en az bir kez de olsa faiz arttırımına gidileceğini vurguluyor. Tabii burda takip edilen ana konu ise ABD Ekonomisine ait veriler. Şuana kadar gelen veriler Fed’in hedeflediği doğrultuda ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki ağustos ayı içerisinde de işsizlik oranı, çekirdek enflasyon ve istihdam verilerinde beklenilen rakamlara yaklaşılması halinde Eylül FOMC 
toplantısında faiz artışı kaçınılmaz olacaktır. Yellen’ın iyiden iyiye faiz arttırımını piyasalara kabul ettirmesi dikkat çekiyor. Endekslerin faiz arttırım sürecinden artık etkilenmediğini görüyoruz. Çünkü güçlü ABD ekonomisi ve normalleşme süreci algısı piyasalara problemlerin sona erdiği fikrini aşılamaya başlamış durumda.

Ancak bu durumdan doğal olarak değerli metaller ve para birimleri etkilenmeye devam edecektir. Özellikle altın fiyatları global para politikalarında görünümün değişmeye başlamasıyla hikayesini kaybetmiş durumda. Aşağıda ki ABD 10 yıllık-Ons Altın grafiğinin karşılaştırmasına baktığımızda; 2000’li yıllardan itibaren düşen faiz oranı trendi Altın’a yükseliş yönünde yansımış. 2012 yıllından sonra ise QE programlarının sona ermesi ve para politikasının genişlemeden sıkılaşmaya doğru ilk adımların atılmasıyla Altın’da trend tersine dönüyor. Bu verilerin ışığında ABD faizlerininde ki her yükseliş Altın fiyatlarında ki düşen trendi kuvvetlendirmeye devam edecektir. Teknik olarak 1150 seviyesinin altında kaldığı müddetçe düşen trendin devam edeceğinden söz edebiliriz.

BOJ / KURODA: Para Politikasını Değiştirmek İçin Henüz Erken

Dün Japonya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını ve tahvil alım programını değiştirmemesinin ardından Başkan Kuroda’nın yapmış olduğu açıklamalarda para politikasında değişikliğin henüz erken olduğunu belirtmesi ve Fed’in faiz arttırımını arttıracağı beklentisinin de katıkısıyla USDJPY paritesi 124.00 seviyesine yaklaştı. Japon Yeni üzerinde beklentinin değişmemesiyle değer kayıplarının devam edeceğini görebiliriz.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)