E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar sakin seyretti---

Piyasalar sakin seyretti

Piyasalar sakin seyretti
31 Ekim 2017 - 09:49 borsagundem.com

Küresel piyasalar Wall Street'teki sakin seyrin etkisinde kaldı

Wall Street'teki zayıf seyrin ardından Asya borsaları durgun seyir izlerken, dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'un kampanyaya Rus müdahalesi olup olmadığı konusunda yürütülen soruşturma kapsamında suçlandığı haberlerinin ardından değer kaybetti. Çin'in imalat sektöründe Ekim ayında beklenenden daha keskin bir yavaşlama olduğunu gösteren veriler, bölgesel yatırımcıların riskli varlıklara olan iştahını da sınırladı. Beijing'in kış döneminde hava kirliliğiyle mücadelesi, ülkenin kuzeyindeki pek çok çelik fabrikası, döküm ocağı ve fabrikayı üretimi kısıtlamaya zorlarken; ülke ekonomisindeki yavaşlamaya ilişkin ilk sinyallerin neden olduğu belirsizliği de artırıyor. Şanghay hisseleri yüzde 0.35 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.24 geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.33 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.07, Avustralya borsası 0.17 gerilerken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi ise yüzde 0.3 alıcılı seyir izledi. Wall Street, ilaç üreticisi Merck hisselerindeki düşüş ve ABD'li politika yapıcıların kurumlar vergisinin tek seferde değil, kademeli olarak düşürülmesini değerlendirdikleri haberleriyle rekor seviyelerden geriledi.

DÖVİZ

Dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'un kampanyaya Rus müdahalesi olup olmadığı konusunda yürütülen soruşturma kapsamında suçlandığı haberlerinin ardından yatırımcıların temkinli kalmasıyla yen karşısında bir haftanın dip seviyesini gördü. Yen Japonya Merkez Bankası'nın, mevcut mali yıldaki enflasyon tahminini hafifçe düşürmüş olsa da, beklenildiği gibi para politikasını değiştirmemesine sınırlı tepki gösterdi. Dolar yen karşısında 112.97 ile 20 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 113.11 ile yatay seyrediyor. Rusya'nın geçen yılki ABD başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediğine yönelik soruşturmada federal soruşturmacılar Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'u ve diğer yardımcısı Rick Gates'i kara para aklamakla suçluyorlar. Dolar ayrıca, Trump'ın Fed başkanı olarak Fed yönetim kurulu üyesi Jerome Powell'ı seçebileceği yönündeki haberlerin ardından değer kaybına karşı koymaya çalışıyor. Powell, para politikasında Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor başta olmak üzere diğer adaylardan daha çok gevşeme yanlısı olarak görülüyor. John Taylor, Fed başkanlığı için bir başka önemli rakip olarak görülüyor. Dolar endeksi Cuma günü 95.150 ile gördüğü üç ayın zirvesinden geriledikten sonra 94.583 ile yatay seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD kaya petrolü üretimindeki artış olasılığına karşın OPEC öncülüğünde devam eden arz kısma çabalarından dolayı sıkılaşan piyasanın desteğiyle yatay seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 60.78 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 54.05 dolar ile önceki kapanışının 10 cent altında işlem görüyor.

ALTIN

Altın fiyatları, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmemesinin ardından yatay seyrederken, yatırımcıların dikkati bu haftaki diğer merkez bankası toplantılarını ve ekonomik verilere çevrildi. Altın piyasaları, bugün başlayacak iki günlük Fed politika toplantısı öncesinde temkinli kalırken, Fed başkanının Perşembe günü açıklanması bekleniyor. ABD tarımdışı istihdam verisi ise Cuma günü açıklanacak. Spot altının ons fiyatı 1,275.54 Dolar ile hafif değişim gösterdi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,276.50 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)