E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar şirket karlarını inceliyor---

Piyasalar şirket karlarını inceliyor

Piyasalar şirket karlarını inceliyor
07 Kasım 2013 - 09:34 borsagundem.com

Richard Bernstein, ABD'de kârlılığın gelişen piyasaları geride bırakacağını söyledi

Gelişen piyasalar özellikle 2008 krizinden sonra gösterdikleri yüksek performansla yatırımcıların ilgisini çekti. Yatırım şirketi Richard Bernstein Advisors'ın CEO'su ve yatırım danışmanı Richard Bernstein ise, son dönemde ABD'nin gelişen ülkelerden daha iyi bir büyüme hikayesi sergilediğini söyledi.

'PİYASALAR KÂRLARA BAKAR'
"Piyasalar ülkelerin büyüme rakamlarıyla değil şirketlerin kâr oranlarıyla ilgilenir" diyen Bernstein, buna rağmen çok sayıda yatırımcının halen GSYH büyüme rakamlarına odaklandığını belirtti. Gelişen piyasaların ciddi yapısal ve döngüsel sorunları olduğunu söyleyen Bernstein, yatırımcıların bu sorunları gözardı ettiğini kaydetti.

ABD VE JAPONYA'NIN KÂR BEKLENTİLERİ ÖNDE
Bernstein, uzun dönemde gelişen piyasalardaki şirketlerin hisse başına kârlılık oranının yüzde 12,9 artmasının beklendiğini kaydetti. Bernstein, buna karşılık ABD'deki şirketlerin kâr artış beklentisinin yüzde 13,4, Japonya'daki şirketlerin beklentisinin ise yüzde 14,9 olduğunu ekledi.

DÜŞÜK KÂR AÇIKLAYAN FİRMA ORANI YÜKSEK
Gelişen piyasalarda çok sayıda şirketin beklentilerin altında kâr ettiğini ekleyen Bernstein, geçtiğimiz yıl gelişen piyasalarda sürpriz şekilde düşük kâr açıklayan şirketlerin oranının yüzde 55-60 seviyesinde olduğunu söyledi. Bernstein ABD'de ise bu seviyenin yüzde 25-30 olduğunu belirtti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç07 Kasım 2013 12:34

    KAR ZARAR BAHANE VURGUN ŞAHANE BOSADA VURGUNCUYA AGIR CEZA VERİLMEDİKÇE FASOM ŞİRKETLER HALKA AÇILIR HALK VURGUNA UGRAR BEN PEGYO ALDIM BEDELİ YOK YOK SEMAYE EKSİLT DERKEN BİTTİM