E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar S&P değişikliklerini umursamıyor---

Piyasalar S&P değişikliklerini umursamıyor

Piyasalar S&P değişikliklerini umursamıyor
28 Mart 2014 - 11:49 borsagundem.com

Brezilya'dan Meksika'ya S&P not değişikliklerinin dikkate alınmaması S&P'nin not değişikliklerinde geciktiğine işaret ediyor

Standard & Poor's kuruluşunun Brezilya'nın kredi notunu düşürmesi tahvil traderları tarafından dikkate alınmadı.

S&P ülkenin notunu en düşük yatırım notuna düşürmesinden beri yatırımcıların ABD Hazine tahvilleri yerine Brezilya ülke dolar tahvili almak için istedileri ekstra faiz yükselmek yerine yüzde 0.15'e geriledi. 

Bu durum sadece Brezilya ile bitmiyor. Meksika'nın notunun Aralık ayında S&P tarafından yükseltilmesine rağmen ekstra faiz sadece yüzde 0.07 azaldı. S&P 2011 ve 2012'de ABD ve Fransa'nın AAA notlarını düşürdüğünde, borçlanma maliyetleri yükseleceği yere düştü. 

"S&P'nin not düşürümü çok ama çok gecikmişti," diyen Marketfield Asset Management LLC'nin başkanı ve CEO'su Michael Shaoul, "Eğer Brezilya'nın notunu 12 ay önce düşürselerdi, insanların işine yarayabilecek bir şey söylemiş olurlardı. O kadar uzun beklediler ki herkes ne olup bittiğini anladı," şeklinde görüş bildirdi.

S&P, istikrarsız ekonomik büyüme ve Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in genişlemeci mali politikasının borç seviyelerinde yükselişe sebep olması gibi nedenleri göstererek 24 Mart'ta Brezilya'nın notunu BBB-'ye düşürdü. Fitch Ratings ve Moody's Brezilya'nın notunu S&P'den hala bir not yukarıda tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)