E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar tatilden ne zaman çıkıyor?---

Piyasalar tatilden ne zaman çıkıyor?

Piyasalar tatilden ne zaman çıkıyor?
26 Aralık 2013 - 09:39 borsagundem.com

Küresel piyasalar iki gündür devam eden Noel tatilinden çıkıyor

Küresel piyasalarda dün neredeyse gelişmiş hiçbir borsada işlem yapılmazken, bugün ABD'de 1,5 günlük aradan sonra açılacak piyasaların seyri ve açıklanacak makroekonomik veriler takip edilecek. ABD'de 1,5 günlük Noel tatilinin ardından açılacak olan hisse senedi piyasalarında bugün haftalık işsizlik başvuruları verisi takip edilecek. Tatil öncesi tarihi kapanış rekoruyla günü tamamlayan Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin yıl sonuna yaklaşılırken pozitif görünümü korumaya çalışacağını belirten analistler, yükseliş eğilimindeki faizlerin dikkati çektiğini, 10 yıllık tahvil faizlerinde bir gerileme olmaması durumunda hisse senedi piyasalarında satış baskılarının artabileceğini tahmin ediyor.

AVRUPA TATİLE DEVAM EDİYOR

Avrupa'nın önemli borsalarında Noel tatili nedeniyle bugün de işlem yapılmayacak. Açık olan Asya borsalarında ise karışık bir seyir izlendi. Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,03 yükselişle 16.174 puandan tamamlarken, Çin'de Şangay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 1,45 oranında düşüşle 2.075 puan seviyelerinde bulunuyor. Yurt içinde ise dün üç bakanın istifası ve yeni operasyon yapılacağına ilişkin asılsız söylentilerle BIST 100 endeksi sert bir düşüşle 66.000 puan sınırına kadar geriledi. Analistler, kabinenin değişmesi sonrasında siyasi ortamın sakinleşebileceğini, ancak bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) öncesi ve sonrasında yapılacak açıklamaların takip edileceğini kaydediyor. BIST 100 endeksinde 66.000 ve 65.400 seviyelerinin destek konumunda olduğuna değinen analistler, bu seviyelerin kırılması durumunda negatif seyrin devam edebileceğini tahmin ediyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)