E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar verileri gözlüyor---

Piyasalar verileri gözlüyor

Piyasalar verileri gözlüyor
13 Ağustos 2013 - 07:57 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ekonomik veriler ve bunların olası etkileri ile hareket ediyor

Asya hisse senetleri, Japonya'da hükümetin şirket vergi indirimi konusuna ağırlık vermekte olduğu haberi üzerine Japon hisselerine gelen alımların etkis ile yükselişini dördüncü güne taşıdı. Dolar, ABD perakende satışlar verisi öncsi yükselişini ikici güne genişletirken, yen ve altın değer kaybetti.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 11:54'te, yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu ve Temmuz ayından bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.1 yükselirken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün New York'ta ikinci gün üst üste düşüş göstermesinin ardından fazla değişmedi. Yen dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 97.23 sevieysine inerken, altın yüzde 0.3 ve gümüş yüzde 0.8 geriledi. Avustralya thvilleri değer kaybetti.
Japonya'da makina siparişleri Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.9 yükseldi ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı olan yüzde 2.6'lık artışın üzerine çıktı. Nikkei gazetesinde çıkan bir habere göre, Başbakan Shinzo Abe, şirketler için vergi indirimlerine gitmeyi değerlendiriyor. Bugün ABD'de açıklanacak olan perakende satışlar ve Avrupa sanayi üretimi verileri, küresel ekonomiye ilişkin iyimserliğe katkıda bulunabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)