E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar verilerle yön buldu---

Piyasalar verilerle yön buldu

Piyasalar verilerle yön buldu
14 Ekim 2015 - 23:22 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, makroekonomik veriler ve l-şirket karları ile yön buldu

ABD hisse senetleri, Wal-Mart Stores Inc.'den gelen karamsar görünümün küresel büyümeye yönelik endişelere eklenmesi ile birlikte değer kaybetti. Dolar, yatırımcıların Fed'in faiz artırımını bekleteceği konusundaki düşüncelerinin güçlenmesinin ardından değer kaybederken, tahviller yükseldi.

Wal-Mart, gelecekmali yılda karın düşeceği tahmininde bulunmasının ardından son 15 yılın en büyük gün içi kaybını yaşadı. ABD Hazine tahvilleri, Fed'in faiz artırımının en az 2016 yılına akdar bekleteceği ihtimalinin bu yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yükselirken, dolar önemli para birimleri karşısında zayıfladı.

Frankfurt'ta  Commerzbank AG hisse senedi stratejisti Markus Wallner, "Yatırımcılar halen tedirgin," dedi ve "Sorun, Çin'de talepteki zayıflamanın küresel ekonomiyi ne kadar olumsuz etkileyebileceğini anlayabilmekte" şeklinde görüş bildirdi. 

Küresel ekonomi, Çin'den gelen zayıf verilerin birikmesi ve bunun dalga etkilerinin Brezilya'nın kötüleşen işgücü piyasasında bile hissedilmesiyle birlikte, zaten yavaşlama işaretleri gösteriyor. Yavaşlamanın artan işaretleri, Fed'in geçen ay faizi sabit tutma kararının makul olduğu görüşünü güçlendiriyor. Şirket karları konsuunda daha fazla açıklık isteyen yatırımcılar, bugünkü sonuçlardan pek memnun olmadılar.

Bugün açıklanan veri, Çin'de üretici fiyatlarının küresel finansal krizden bu yana en büyük çaplı düşüşünü bir kez daha gerçekleştirdiğini gösterdi. ABD'de perakende satışlar tahmin edilenden daha az artarken, üretici fiyatları düştü ve bu durum, enflasyonun Fed'in hedef seviyesine doğru yükselmesi konusunda sorunların olduğunu işaret ediyor. 

Chatham, New Jersey'de Themis Trading LLC hisse senedi traderı Mark Kepner, "Piyasa, şimdilerde konu büyüme hikayesine geldiğinde çok kırılgan" dedi.

Piyasalar
Standard & Poor’s 500  (S&P 500) Endeksi Salı günü son beş günde ilk kez geriledikten sonra bugün yüzde 0.5 daha düştü. Dow Jones Endeksi yüzde 1 geriledi ve 163 puanlık düşüşün 42 puanı Wal-Mart'tan geldi. 

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi 6 baz puan düşerek yüzde 1.98'e indi. 

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.7 düştü. Euro dolar karşısında yüzde 0.8 yükselerek 1.1469 seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 düştü ve kaybını ikinci güne taşıdı. 

Altın vadeli kontratlaru yüzde 19 yükselişle ons başına 1,187.20 dolara kadar çıkarak Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.2 düşerek varil başına 46.56 dolara inerken, Brent petrolü yüzde 0.2 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)