E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Yellen sonrası hareketlendi---

Piyasalar Yellen sonrası hareketlendi

Piyasalar Yellen sonrası hareketlendi
29 Mart 2016 - 21:08 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed Başkanı Yellen'ın güvercin tonlu açıklamalarının ardından hareketlendi

ABD hisse senetleri ve Hazine tahvilleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın, yavaşlayan küresel ekonomiden ABD ekonomisine yönelik tehditlerin olduğu bir ortamda, merkez bankasının faiz artırımı konusunda temkinli olacağını işaret etmesinin ardından değer kazanırken, dolar değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) New York saati ile 13:05'te yüzde 0.3 yukarıdaydı. Endeks, Yellen'ın konuşma sonrası soruları yanıtlaması ile birlikte seansın en yüksek seviyesinden bir miktar gevşedi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu. Hazine tahvilleri değer kazandı ve bunun sonucu, 10 yıl vadeli tahvillerin faizi yüzde 1.82'ye gevşedi. Ham petrol New York'ta varil başına 39 dolara doğru geriledi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Petroldeki bu düşüş emtia grubunu aşağı çekti.

Yellen'ın New York Ekonomi Kulübüne yaptığı bu konuşma, ekonominin, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) hedef faiz bandının sıfır limitinden uzaklaşılması konusunda güçlü bir durum oluşturmadığını işaret etti. Yellen konuşmasında iki riskten bahsetti. Bunlardan biri Çin ekonomisindeki yavaşlama, diğer ise emtia fiyatlarında ve özellikle petroldeki belirsizlik.

Philadelphia Trust Co. şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Yellen, Fed'in temkinli ilerleyeceğini tekrarladı ve piyasa bu durumdan dolayı rahat hissediyor," dedi ve "Sürpriz yoktu ve sürprizler piyasaları normal olarak yanlış yola yönlendiren faktörlerdir. Yatırımcılar şimdi bazı ekonomik veriler üzerinde odaklanabilir ve ardından ileride şirket karlarına bakmaya başlayabilir" şeklinde görüş belirtti.

Finans piyasaları, Fed'in bu yıl için faiz artırım hızına ilişkin projeksiyonunu dörtten ikiye düşürmesi ile birlikte, ABD faizinin görünümüne bağlı olarak hareket ediyor. Ancak daha sonra, Fed yetkilileri, verilerin iyi gitmesi durumunda, her toplantıda faiz artırımına gidilmesinin söz konusu olabiileceğini işaret ettiler. Cuma günü açıklanacak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 210,000 artması bekleniyor. Bu veri Şubat ayında 242,000 artmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)