E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yılın son yarısında neye bakacak?---

Piyasalar yılın son yarısında neye bakacak?

Piyasalar yılın son yarısında neye bakacak?
25 Mart 2014 - 13:19 borsagundem.com

Societe Generale, yılın ikinci çeyreğinde küresel piyasaların odağında olacak gelişmeleri bir raporda topladı

Yılın ilk çeyreği son ererken Societe Generale, 2014’ün ikinci üç aylık döneminde piyasaların yakından izleyeceği gelişmeleri sıraladı. Societe Generale, ikinci çeyrekte ABD ekonomisinde hızlı toparlanma, Çin'deyse yavaşlamanın piyasalara yön vereceğini öngördü. Banka raporunda, Çin'de 2014 büyümesinin hedefin altında kalacağını, ABD'de ise gösterge faizin yüzde 3'ü aşacağını yazdı.

GELİŞMİŞ ÜLKELER ABD VE ÇİN’E BAKACAK

Gelişmiş piyasa borsalarının bu iki ülkeden gelecek haberlere bağlı olarak hareket edeceği belirtilirken, ABD verilerinin havaların yumuşamasıyla iyileşeceğine, Çin'de ise zorlu bir döneme girildiğine işaret edildi.

AVRUPA’DA TOPARLANMA SÜRECEK

Avrupa'da toparlanmanın süreceğine inanan banka, Euro Bölgesi’nde tahvil faizlerinin düşük seyrini koruyacağı görüşünde. Gelişmiş ülke borsalarında toparlanma bekleyen Societe Generale’in 10 yıllık ABD hazine tahvili faizinde Haziran 2014 için beklentisi yüzde 3,25. Diğer yandan, banka gelişen piyasalarla ilgili tedbirli davranılması gerektiğini kaydetti.

ÇİN HÜKÜMETİ İÇİN KRİTİK TEST

Banka, Çin'de hükümetin canlandırma sinyalleri vereceğini ancak büyük bir teşvik programı açıklamayacağını öngördü. Societe Generale, Çin'de borç azaltılırken ekonomide istikrar sağlamanın hükümet için kritik bir test olacağını tahmin etti. Banka ekonomistleri Çin'de 2014 büyümesinin yüzde 7,5'in altında kalacağı kanısında.

BİRİNCİ ÇEYREKTE AŞAĞI YÖNLÜ TABLO ÇİZİLDİ

Rapora göre Çin'deki keskin yavaşlama, ABD'deki sert kış şartları ve Rusya-Ukrayna krizi, küresel ekonomide aşağı yönlü bir tablo çizilmesine neden oldu. Mikroekonomik açıdan ise, şirket kârlarının aşağı yönlü revizyonları borsa getirilerinin düşük olmasına yol açtı. Gelişmiş piyasalar arasında en kötü performans yüzde 12 düşüşle Japon Nikkei borsasından geldi. Diğer yandan İtalya'da siyasi belirsizliğin ortadan kalkması, Portekiz ve Yunanistan'da mali koşulların iyileşmesi ve Euro Bölgesi’nde toparlanma ile sorunlu ülkelerin piyasalarında hem borsa hem tahvil kazandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)