E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yüksek faizi seviyor mu?---

Piyasalar yüksek faizi seviyor mu?

Piyasalar yüksek faizi seviyor mu?
02 Ağustos 2013 - 11:48 borsagundem.com

CNBC editörü Bob Pisani, piyasaların yüksek faiz oranlarına karşı etkilerinin değiştiğini belirtti

Piyasaların yüksek faiz oranlarını artık seviyor olabileceğini belirtilirken kesin kararın istihdam verisi sonrasında kesinleşeceği düşünülüyor.
CNBC editörü Bob Pisani yazısında,2013 ikinci çeyrek faaliyet raporu döneminde düşük kar oranı açıklayan şirketlerin, ekonominin gidişatı doğrultusunda ikinci dönemde karlılıklarını arttırmalarını beklediklerini, bunun sevindirici bir haber olduğunu dile getirdi.
Pisani Amerika'nın boğa hareketi için elinde cephanesinin bulunduğunu Temmuz ayı faaliyet raporlarının beklenenden daha güçlü geldiğini belirtti.
Faaliyet raporlarının sadece Amerika’da değil Avrupa'da ve Çin'de de iyi geldiğine dikkat çeken Pisani yazısında şu ifadelere yer verdi:
''Gösterge endeksi tarihi yüksek seviyelere çıktı. Devlet 10 yıllık tahvil faizinin yukarıda olması piyasalara sürpriz bir şekilde iyi yansıdı. Eskiden yüksek faiz, hisse senedi piyasalarını negatif etkiliyordu. Bu atık belki biraz değişmiş olabilir. Bu hafta olanlara bir göz atalım:
*ADP özel sektör istihdam verisi beklenenden güçlü geldi, faiz yükseldi, piyasalar yönünü yukarıya çevirdi.
*ISM imalat sanayi endeksi beklenenden  güçlü geldi, faiz yükseldi, piyasalar yönünü yukarıya çevirdi.
*İstihdam verisi?
Eğer istihdam verisi beklenenden yüksek gelirse yani 200.000'den fazla yeni iş yaratılırsa, piyasaların buna nasıl cevap vereceği çok önemli bir soru. Bu gerçekleşir ve faizler de borsa da tekrar yönünü yukarıya çevirirse, piyasaların yüksek faiz oranlarını sevdiğinden artık emin olacağız.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)