E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalar yükselişlerde satış baskısı ile karşılaşıyor---

Piyasalar yükselişlerde satış baskısı ile karşılaşıyor

 Piyasalar yükselişlerde satış baskısı ile karşılaşıyor
19 Ağustos 2016 - 11:38 borsagundem.com

İş Yatırım sabah raporunda gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

FOMC tutanakları sonrasında erken faiz artırım senaryolarını rafa kaldıran gelişmiş ülke piyasalarında yukarı yönlü bir seyir hakim. Dolar küresel olarak değer kaybederken ABD borsaları zirveye yakın seviyelerden işlem görüyor. Avrupa borsaları Brexit şoku dolayısıyla oluşan zaman kaybını telafi etmeye çalışıyor.
Ancak zayıf dolar düşük faiz rüzgarına rağmen gelişmekte olan piyasalarda topyekun bir yükseliş görmüyoruz. Son dönemde yükselen jeopolitik riskler, politik şoklar ve politika belirsizlikleri küresel yatırımcıları daha temkinli olmaya itiyor. Çin, Brezilya, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke piyasalar yükselişlerde satış baskısı ile karşılaşıyor.
Asya borsaları ve Avrupa vadelilerindeki satışlara paralel Borsa İstanbul’un haftanın son gününe %0,5 kayıpla başlamasını bekliyoruz. “Terör örgütüne finansman sağlamak” iddiasıyla 18 ilde, ciroları 16 milyar Türk lirasına ulaşan 187 işadamının gözaltına alınması ve PKK’lı teröristlerin Türkiye’yi yasa boğan saldırıları kısa vadede Türkiye’nin dünyadan negatif ayrışmaya devam etmesine neden olacak.
Beklentilerden düşük kar açıklayan ve sene sonu hedefini aşağı çeken Tekfen hisseleri için önerimizi SAT olarak güncelledik. Faaliyet karlılığı beklentinin altında Aksa Enerji ve Doğuş Otomotiv hisselerinin endeksin gerisinde kalmasını bekliyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)