E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara 9 milyar dolar getirecek 3 önemli adım!---

Piyasalara 9 milyar dolar getirecek 3 önemli adım!

Piyasalara 9 milyar dolar getirecek 3 önemli adım!
26 Kasım 2016 - 07:09 borsagundem.com

Hükümet üretim, yatırım ve istihdamı artırmak, ekonomik istikrarı pekiştirmek için bir dizi tedbir aldı

Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesinin ardından hükümet, kurdaki oynaklığı azaltmak üzere piyasalara 9 milyar dolar katkı sağlayacak üç önemli adım atıyor. Devletin dolar/euro üzerinden yaptığı sözleşmelerin TL üzerinden ödenmesiyle 5 milyar dolara ulaşan döviz talebinin piyasada baskı kurması önlenecek. Eximbank aracılığıyla ihracatçılara kullandırılan döviz kredilerinin TL üzerinden kapatılmasıyla piyasaya 2-2.5 milyar dolar kaynak bırakılacak. Merkez Bankası'nın yabancı para zorunlu karşılık oranlarını indirmesiyle bankaların portföyünde ilave 1.5 milyar Dolar kalacak.

YABANCIYA KOLAYLIK

Alınan kararlarla küresel sermayenin özendirilmesi amaçlanıyor. Uygulama ile piyasalara sadece kasım-aralık döneminde yaklaşık 2 milyar dolar imkân sağlanmış olacak. Üç-dört aylık süreçte de bu tutar 5 milyar dolara ulaşacak. Yabancı şirketler de isterse bundan yararlanabilecek. Yeni sözleşmeler TL ile yapılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına da seslenerek kontratlarını TL ile yapmaları çağrısında bulundu. Yıldırım, "AVM'lerde, rezidanslarda, ofislerde kiralar niye dolar bazında olsun? Kendi paramıza hak ettiği itibarı önce ulus olarak göstermemiz lazım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail kodal27 Kasım 2016 01:13

    sayin basbakanim hakli ama once fatih terimin ucretini /maasini tl uzerinden yapmakla baslamalari getekiyor.

  • KILIÇ26 Kasım 2016 21:22

    ÇEVREMİZ ATEŞ ÇEMBERİ ÜLKEMİZ HAYİN YUVASI PKK İLLETİ FETÖ İLLETİ DOLU ŞÜKÜRLER OLSUNKİ DİMDİK AYAKTAYIZ .TÜRK MİLLETİ SAPA SAGLAM ALLAH BİRLİK VE DİRLİGİMİZİ BOZMASIN .

  • metin özdemir26 Kasım 2016 19:11

    akp amerikan rüyası bitti. amerika bastığı dolarları faiz silahı ila geri çagrıyor reis dua okumaya başlasan iyi edersin

  • gorele26 Kasım 2016 12:59

    devlet büyüklerimiz makam araçlarını satıp yerli otoya binsin. ne cari açık kalır ne dolar sorunu

  • emekci26 Kasım 2016 12:55

    köprü geçişleri niye hala dolara endeksli diye sormazlar mı şimdi

  • Ahmet ünlü 26 Kasım 2016 12:02

    Ey devlet her şey sonradanmı aklına geliyor her vazifede bulunanlar evladına gösterdigi hassasiyeti biraz da vatan icin gösterse bizim kimse zor duruma sokamaz

  • Gündoğan Güneş26 Kasım 2016 09:40

    Kontratları TL cinsi olmayanların resmi işlemlerde geçerli olmaması gerekir. Ayrıca adli olaylarda geçersiz olmalı. Bu Nasıl vatan toprağı bayrak Türkçe dili esas ise TL de esas olması ilkesine bağlanmalı. Yoksa TL nin hiç bir anlamı yok ki. Ancak tam bağımsız bir ülkede bu defiğim olur. Fransada bunu yap adamı şerefini iki paralık ederler.

  • adalet26 Kasım 2016 09:10

    Hukuk,adalet olmayan ülkeye kim yatırım yapar.