E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara "Çin" dopingi---

Piyasalara "Çin" dopingi

Piyasalara Çin dopingi
03 Ekim 2013 - 09:43 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin'de hizmet sektörü verisinin iyi çıkmasından olumlu etkileniyor

Asya hisse senetleri, Çin'de hizmet sektörü endeksinin altı ayın zirvesine çıkmasının ardından son iki haftanın en hızlı yükselişine yönelirken, gelişen ülke para birimleri değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları, kanun yapıcıların bütçe görüşmelerinde ilerleme sağlayamamasının etkisiyle düşerken, petrol ve altın aşağı yönde hareket etti.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:40'ta yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Malezya para birimi ringgit yüzde 1.1 değer kazanırken, Filipin pezosu, Moody's Investors Service'in ülke kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının ardından yüzde 0.6 yükseldi.
Bloomberg Dolar Endeksi düşüşünü beşinci güne taşırken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 geriledi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.4 kaybetti ve altın yüzde 0.3 düştü.
Çin'de imalat sanayi dışı endeksi geçen ay, Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.
Bugün Avrupa ve ABD'de de hizmet sektörü verileri açıklanacak. Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, Başkan Barack Obama'nın üst düzey Kongre liderleri ile hükümetin kapanması konusunu müzakere etmeyi eddettiğini söyledi. Bu durum, kamu maliyesindeki kilitlenmenin çözülmesi konusunda fazla bir ilerlemenin olmadığını işaret ediyor.
Credit Suisse (Hong Kong) Ltd.'den küresel stratejist Adrian Zuercher, "Çin'de sert iniş korkuları yavaş yavaş ortadan kalkıyor" dedi ve "Korku, ABD ekonomisinin performansının hükümetin kapanmasıyla birlikte olumsuz etkileneceği" değerlendirmesinde bulundu.
MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde düşen bir hisse karşılığı yaklaşık iki hisse yükseldi. Hong Kong ve Tayvan'da hisse senedi gösterge endeksleri en az yüzde 1 yükseldi. Telekomuünikasyon, enerji ve teknoloji grupları, 10 sanayi grubu arasındaki kazançlara öncülük etti. Japonya'da Topix endeksi fazla değişmedi. Çin ve Güney Kore'de piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)