E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiPiyasalara faiz dopingi---

Piyasalara faiz dopingi

Piyasalara faiz dopingi
01 Kasım 2016 - 09:50 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Küresel piyasalar aksiyon dolu bir haftaya temkinli bir seyirle başladı. OPEC üyelerinin üretimi kısmak üzere anlaşamaması ve ABD stoklarındaki artış nedeniyle petrol fiyatları haftanın ilk gününde %4 geriledi. ABD ve Avrupa borsalarında satıcılı bir hava hakimdi.
Türkiye piyasaları özel bankaların faiz dopingi sayesinde dünya piyasalarından olumlu ayrıştı. Üç büyük özel sektör bankasının hükümetin “faiz indir” çağrısına olumlu yanıt vererek konut ve tüketici faizlerini düşürmesi piyasalara moral verdi. Merkez Bankası’nın yabancı para likidite yönetimi çerçevesinde aldığı tedbirlerle 2,9 milyar doları bankaların serbest kullanımına açması ve 620 milyon dolar ilave likidite sağlaması Türkiye’nin dünyadan olumlu ayrışmasına katkıda bulundu.
Beklentilerden güçlü gelen Çin PMI verileri sonrası ABD ve Avrupa vadelilerindeki yükselişe paralel Borsa İstanbul’un %0,3 yukarıda açılmasını bekliyoruz. Ancak Çarşamba günkü Fed, Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde sert bir hareket olmasını beklemiyoruz.
Beklentilerden güçlü sonuçlar açıklayan Emlak GYO ve Aygaz’ın endeksi yenmesini bekliyoruz. Beklentilerin gerisinde kalan Bagfas, Brisa ve Mardin hisselerinde satış baskısı görebiliriz.

İş Yatırım

Hedef fiyat tavsiyesi verilen 5 hisse

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.11.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 01/11/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)