E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Piyasalara Fed dopingi---

​Piyasalara Fed dopingi

​Piyasalara Fed dopingi
13 Ağustos 2014 - 21:21 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, bugün açıklanan makro ekonomik verilerden yön buluyor

ABD Hazine tahvilleri, verinin perakende satışların Temmuz'da fazla değişmediğini göstermesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırma konusunda acele etmeyeceğinin bir işareti olarak algılanması ile, yükseldi. Hisse senetleri Çin'in zayıf üretim verisinin ardından ekonomik büyümeyi desteklemek için adımlar atacağı yorumları ile, gelişen piyasalardaki ralli öncülüğünde değer kazandı.

10 yıllık ABD Hazine tahvil faizi 3 baz puan düşerek New York saati ile 13:26'da yüzde 2.42 oldu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.8 yükselerek rallisini 3. güne taşıdı. Bakır fiyatları yüzde 1.3 gerilerken, çinko yüzde 2.1 düştü. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) bireysel gelir artış tahmini düşürmesinin ardından, değer kaybetti.

ABD'de perakende satışlar, otomobil talebinin azalması ve durgun gelir artışının müşterileri alımdan uzaklaştırması ile, Temmuz'da büyük bir değişiklik göstermeyerek son altı ayın en kötü performansını kaydetti. Çin sanayi üretimi ve sabit varlık yatırımı geçtiğimiz ay beklenmedik şekilde yavaşlaması, hükümet gayrimenkuldeki düşüş ve yükselen batık kredilerle başa çıkmaya çalışırken ekonomik toparlanma üzerindeki riski artırdı. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, güçlenen ekonomi ile hedefin altında seyreden enflasyon arasında denge sağlamaya çalışırken, faizlerdeki artışların kademeli olacağını söyledi. Ukrayna, Rusya'nın insani yardım taşıdığını kaydettiği komvoyun Rus ayrılıkçıların ellerinde tuttuğu bölgeye girmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

New York'ta bulunan Fenimore Asset Management araştırma müdürü John Fox " Perakende satış rakamları beklentilerin altında olabilir, ancak bu durum genel tabloyu çok etkilemediği için piyasa fazla tepki vermiyor. Veriler aydan aya değişiklik gösterse de, ortam hisse senetleri için elverişli, faizler düşük, bilanço sezonu harika geçiyor. Tüm bunlar piyasa için olumlu" dedi.

Son gelen bilgiler ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının 2. çeyrekte yıllık düzeyde yüzde 4 büyüdüğünü gösteriyor. Bu da Fed'in ilk çeyrek büyümesindeki düşüşün geçici olduğuna dair görüşünü doğruladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)