E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalara 'Fed ve Çin' darbesi---

Piyasalara 'Fed ve Çin' darbesi

Piyasalara 'Fed ve Çin' darbesi
20 Haziran 2013 - 08:44 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesi ve Çin PMI verisinden olumsuz etkileniyor

Asya hisse senetleri, ekonominin iyileşmesi ile birlikte Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesi ve Çin'de imalat sanayi verisinin daha hızlı daralma işaret etmesi ile birlikte, son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirirken, emtia grubu değer kaybetti. Asya'da kredi riski artarken, Malezya para birimi ringgit hızlı bir değer kaybı yaşadı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya'da Topix Endeksi'ndeki yüzde 1'lik kayıpla birlikte, Tokyo saati ile 13:20'de yüzde 3.4 aşağıda seyrediyordu. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, Çin'de kredi daralmasının kötüleşmekte olduğu endişesi ile yüzde 2.5 geriledi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi yüzde 11 geri çekildi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.6 düşerken, İngiltere'de FTSE 100 endeks vadelileri yüzde 1.4 kaybetti. Ringgit Kasım 2011'den bu yana en güçlü kaybını yaşadı ve ham petrol yüzde 1.4 düştü. ABD Hazine tahvilleri düşüşünü üçüncü güne taşıdı.
Hisse senedi ve emtia, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ABD ekonomisine yönelik risklerin azalması durumunda, piyasalarda küresel anlamda yükselişler getiren parasal gevşeme programının daraltılmasına bu yıl başlanabileceğini ve 2014 yılı ortasında da sonlandırılabileceğini kaydetmesinin ardından değer kaybetti. Çin'de imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksinin (PMI) bu ay daha hızlı daralmayı işaret etmesi, dünyanın ikinci en büyük ekonomisine ilişkin yavaşlama işaretlerine katkıda bulundu. Bugün ABD'de açıklanacak olan imalat sanayi ve konut piyasası verilerinin ekonomide iyileşmeyi işaret etmesi bekleniyor.Wellington'da AMP Capital Investors Ltd.'nin Yeni Zelanda başekonomisti Bevan Graham, "Fed insanların beklediği ölçüde yumuşak değildi ve Fed'in ABD ekonomisine ilişkin söyledikleri iyi birşey, ancak piyasa teşviklerdeki kısıntıya ilişkin zaman programında odaklanacak" dedi ve "Parasal gevşemenin azaltılması gevşeme safhasının bir sonu ve sıkılaştırma safhasının oldukça uzağındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)