E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalara FED yön verecek---

Piyasalara FED yön verecek

Piyasalara FED yön verecek
16 Eylül 2013 - 08:20 borsagundem.com

Bu hafta veri akışı açısından yine zengin bir döneme giriyoruz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"Hafta sonunda ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda anlaşmasının yanı sıra Fed Başkanlığı sürecinde Summers’ın adaylıktan çekilmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne net alıcılı olarak 72.000 seviyesinin üzerinde başlamasını bekliyoruz.
ABD’de tarım dışı istihdam verisinin sert şekilde aşağı yönde revize edilmesinin varlık alım programında azaltım endişelerini hafifletmesi, Çin’de ihracat, sanayi üretimi ve perakende satışlar datalarının beklentilerden daha iyi gelmesi, Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi teklifine Suriye’nin olumlu yanıt vermesi geçen hafta yurtdışı borsalarda pozitif seyirler görülmesini sağladı. Yurtiçinde ise, 2.çeyrek büyüme verisinin %3,5 olan beklentileri aşarak %4,4 seviyesinde gelmesi, Temmuz ayı sanayi üretimi verisinin iyi çıkması, 5 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalelerine yeterli talep gelmesi, kurlarda görülen gevşeme yurtdışı borsalardan pozitif ayrışarak haftanın %6,55 artıda kapanmasına neden oldu.
Bu hafta veri akışı açısından yine zengin bir döneme giriyoruz. Bu kapsamda, bugün ABD’de sanayi üretimi, kko ve NY Fed imalat endeksi ile başlanacak haftada ilerleyen günlerde  TCMB ve FED’in faiz
kararları, yine ABD’de TÜFE, işsizlik maaş başvuruları, konut başlangıçları, 2.el konut satışları, Phily Fed ve CB tüketici güveni veriler takip edilecektir. Yeni haftaya başlarken, ABD’nin eski Hazine Bakanı Summers’ın Fed Başkanlığı yarışından çekildiğini açıklaması, varlık alımlarını destekleyen ve güvercin tavır sergileyen Yellen’i piyasaların coşkuyla karşılamasına neden olacaktır. Hafta sonunda Rusya ile ABD’nin kimyasal silahlarının güvenli bir şekilde imhası konusunda anlaşmasının Suriye gerilimini daha da düşürmesinin ardından Summers’ın adaylıktan çekilmesi, borsalardaki olumlu havanın sürmesini sağlayacaktır. Bu kapsamda, Çarşamba akşamına kadar yurtdışı borsalarda pozitif seyir sonrasında ise, Fed açıklamaları ile yönlenen bir piyasaya görmeyi bekliyoruz. Bugünkü Hisse Önerilerimiz: EREGL, HALKB, TCELL"
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)