E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara 'petrol' morali---

Piyasalara 'petrol' morali

Piyasalara 'petrol' morali
12 Nisan 2016 - 19:36 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petroldeki yükselişin ekonomik iyimserliği desteklemesi ile moral buldu

ABD hisse senetleri, gelişen piyasalar ve emtia fiyatları, ABD petrolünün varil başına 40 dolar seviyesinin üzerine çıkmasının ekonomik iyimserliği desteklemesi ile birlikte değer kazanırken, yen, devlet tahvilleri ile beraber geri çekildi. Avrupa hisse senetleri kayıplarını tersine çevirdi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, IMF'nin küresel büyüme tahminini düşürmesiyle, kazançlarını azalttı. Enflasyonun hızlı yükselmesiyle sterlin ve İsveç Krona'sı değer kazandı. Metal fiyatları sıçrama yaptı ve Bloomberg Emtia Endeksi'nin bu ayın en yüksek seviyesine tırmanmasına yardımcı oldu. Yen önemli para birimlerinin çoğu karşısında düşerken, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması ile Almanya tahvil faizleri son bir ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Lahey'de NN Investment Partners kıdemli stratejisti Maarten-Jan Bakkum, "Gelişen piyasalar, temelde zayıf ABD doları ve güçlü petrolün etkisi ile güçlü," dedi ve "Akışlar açık bir şekilde iyileşti, Çin'de riskler kısa vadede düşük, ancak henüz büyüme ivmesinde ikna edici bir iyileşme görmüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Bu yıl yüzde 10 yükselen petrol, OPEC üyelerinin 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da Rusya dail büyük petrol üreticileri ile üretimin dondurulmasını görüşmeden önce, kazançlarını genişletiyor. Petrol kaynaklı bu iyimserlik, analistlerin Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) şirketlerin karlarının yüzde 10 düşeceği yolundaki tahmininin olumsuz etkilerini dengeledi. Avrupalı lüks ürün grubu LVMH Salı günü beklenenden daha kötü çeyrek dönem satış rakamı açıkladı ve ABD'nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa Inc., Pazartesi günü, net karının yüzde 92 azaldığını açıkladı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, New York'ta saat 09:38 itibariyle yüzde 0.3 yukarıda seyrederken Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Hisse senetleri, IMF'nin küresel büyüme tahminini yüzde 3.4'ten yüzde 3.2'ye düşürmesi sonrası kazançlarını azalttı. Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 1 yükselişle varil başına 40.76 dolara çıkarken Brent petrol ise yüzde 1.2 yükselerek variş başına 43.36 doları buldu. Alüminyum yüzde 1.4 yükselerek ton başına 1,529.5 dolara yükseldi. Altın az değişirken, spot piyasalardaki gümüş yüzde 0.8 tırmanarak, altı ayın en büyük kazancını genişletti.

Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.6 tırmanarak, dör günlük kazancını yüzde 2.4'e çıkardı. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan yükselerek yüzde 0.15 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram Çinar12 Nisan 2016 23:03

    Nisanın 17 sine kadar borsalarda ralli devam edecektir.Çünkü kuveytteki toplantı önemli.Üretimde kısıntıya giderlerse Mayıs da coşkulu ralli devam eder. (al-sat tavsiyesi değildir)

  • Mustafa Akalın12 Nisan 2016 23:01

    Petrolde yükseliş devam ediyor.Faziler inmeye başladı.Dolar 2.85 altından zıplayamıyor.Yani borsa 85 bini test edecektir.Hatta 86 bin üzeri tutunmaya çalışacaktır.86 bin üzeri tutunamassak aşağı sarkabilir. ytd.