E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara petrol morali---

Piyasalara petrol morali

Piyasalara petrol morali
17 Mayıs 2016 - 08:34 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petrol fiyatlarındaki yükselişin getirdiği olumlu havadan faydalanıyor

Asya hisse senetleri, ham petrolün en son Ekim ayında görülen seviyeslere yükselmesinin ardından enerji hisselerinde görülen çıkışların öncülüğünde rallisini ikinci güne taşıdı. Avustralya doları, ülke merkez bankasının son politika toplantısının tutanaklarını açıklamasının ardından değer kazanırken, tahviller düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun biri hariç tümü, ABD hisse senetlerinde dün görülen yükselişina rdından yukarı yönde hareket etti. ABD hisseleri Pazartesi günü, Warren Buffett'a ait Berkshire Hathaway Inc.'nin Apple Inc.'den hisse aldığının açıklanmasının ardından bu hisseye gelen güçlü alımların etkisi ile yükseldi. Ham petrol New York'ta varil başına 48 dolar civarında işlem gördü ve altın yükselişini üçüncü güne taşıdı. Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası toplantı tutanaklarının faizin yakında yeniden düşürüleceği spekülasyonunu zayıflatmasının ardından 31 önemli para biriminin tümü karşısında güç kazandı. Sterlin, İngiltere'nin AB'de kalmasına yönelik desteğin arttığını gösteren kamuoyu araştırmasının ardından bu ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Emtia fiyatlarındaki yükseliş, Mayıs ayının ilk iki haftasında hisselerin değerinde yaklaşık 2 trilyon dolarlık erimenin meydana gelmesinin ardından, küresel hisse senetlerine destek sağlıyor. Yatırımcılar, diğer merkez bankaları enflasyonu yükseltme konusunda güçlük çekerken, Çarşamba günü açıklanacak olan Nisan ayı FOMC toplantı tutanaklarından Fed'in faiz politikasının görünümüne ilişkin işaretler bulmaya çalışacak. ABD'de faiz artırımına ilişkin beklentiler son iki haftada doların güçlenmesine neden oldu.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Piyasalar, dolardaki istikrarlı yükseliş ve güçlü emtia fiyatları ile birlikte, göreceli olarak etkili bir noktada gibi görünüyor," dedi ve "Bir çok yatırımcı piyasalarda bir geri çekilme tahmin ediyor, ancak tüm olumsuzluğa karşın, piyasalar yukarı yönde hareket etmeye devame diyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de bugün açıklanan verilerin, enflasyonun geçen ay hızlandığını ve konut başlangıçları ve sanayi üretiminin Nisan'da Mart ayındaki düşüşlerin ardından yükseldiğini göstermesi bekleniyor. İngiltere de bugün tüketici fiyatları verisini açıklayacak. Öte yandan Vodafone Plc ve Home Depot Inc. karlarını açıklayacak önemli şirketler arasında yer alıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:32'de yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)