E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara veriler yön veriyor---

Piyasalara veriler yön veriyor

Piyasalara veriler yön veriyor
12 Ağustos 2013 - 07:51 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, makroekonomik veriler ile yönünü bulmaya çalışıyor

Asya hisse senetleri, Çin gösterge endeksinin Haziran'dan bu yana en yüksek kapanışına yönelmesi ile birlikte, yükselişini üçüncü güne taşıdı. Japon yeni, Japoya ekonomisinin tahminlerin altında büyümesinin ardından zayıfladı. Altın ve gümüş tırmandı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki yüzde 1.5 yükselmesi ile birlikte, Tokyo saati ile 12:32'de yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin geçen hafta yüzde 1.1 düşmesinin ardından yüzde 0.1 geriledi. Yen önemli para birimlerinin çoğukarşısında düştü. Altın yüzde 1.2 yükseldi ve bu ayın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş yüzde 2.6 yukarıda seyrediyordu.
Çin'de gayrımenkul geliştirme şirketleri, hükümetin hisse satışları yoluyla fon sağlayan gayrımenkul şirketleri üzerindeki kısıtlamaları azaltacağı spekülasyonu ile değer kazandı. Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte, yıllıklandırılmış rakamla, yüzde 2.6 büyüdü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, büyümenin yüzde 3.6 çıkması bekleniyordu. ABD'de yarın açıklanacak olan Temmuz ayında, yükselişini dördüncü ayına taşıması bekleniyordu. Euro Bölgesi'nde 14 Ağustos'ta açıklanacak verinin, ekonominin 2011'den bu yana ilk kez çeyrek dönemde büyüdüğünü göstermesi öngörülüyor.
Singapur'da ABN Amro Private Bank Asya hisse senetleri araştırma müdürü Daphne Roth, "Yılın kalan kısmı Çin piyasası için daha iyi olacak, zira beklentiler çok düşüktü," dedi ve "Bu nedenle Çin hisseler için tavsiyemiz halen 'ağırlğını artır' şeklinde ve değerlemeler oldukça düşük. Beklentilerin bu kadar düşük olması ile birlikte, piyasanın iyi performans göstermesi oldukça kolay" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)