E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalara yön verecek veriler---

Piyasalara yön verecek veriler

Piyasalara yön verecek veriler
07 Nisan 2014 - 06:52 borsagundem.com

Sakin bir hafta beklense de yeni riskler ve fırsatlar yatırımcıları bekliyor. işte haftanın veri takvimi

Bu haftanın geçen haftaya göre daha sakin geçmesini bekliyoruz ama bu düşük risk ile yeni fırsatlar demek.Bu haftanın geçen haftaya göre daha sakin geçmesini bekliyoruz ama bu düşük risk ile yeni fırsatlar demek. Geçen haftadan kalan hareketlerin etkisini ve piyasanın yön bulma arayışlarını görebiliriz. Böylece bize daha az riskli fırsatlar sunabilir. İşte önümüzdeki hafta önemli olan veriler şunlar;

Pazartesi

Güne Çin banka tatilinde olduğu için Avustralya ile başlıyoruz. Saat 3:30'da ANZ iş ilanları verisi gelecek. Çok önemli bir veri değil, AUDUSD'de pek bir farklılık oluşturmaz.

Saat 8:00'da Almanya'dan sanayi üretimi var. EURUSD paritesi için hafif kıpırtılar getirebilir.

9:00'da İsviçre'den yabancı para rezervleri verisi var. USDCHF için ılımlı bir veri.

Ardından 9:15'de yine İsviçre'den TÜFE verisi gelecek. USDCHF için önemli bir veri. Fırsatlar getirebilir.

Son olarak saat 16:00'da Kanadan BOC iş dünyası görünümü anketi açıklanacak.

Salı

Bugün veriler açısından daha verimli bir gün. İlk gelecek veri Yeni Zelanda'dan 00:00'da NZIER iş güveni olacak. Önceki ay açıklanan rakam 52. NZDUD paritesinde önemli hareketler oluşturmasını bekliyoruz. Dikkatli olunması gerekiyor.

Saat 1:50'da Japonya'dan cari denge gelecek. Beklenti -0.04 Trilyon. USDJPY paritesine dikkat diyoruz. Ayrıca gün içerisinde Japonya para politikası kararları açıklanacak. Çok önemli bir açıklama. Aslında pek bir değişiklik beklenmiyor ama enflasyon hedefi ile ilgili farklı bir açıklama olursa da önemli hareketler yaşanır. Ardından da gün içerisinde tekrardan BOJ'dan basın açıklaması var.

Saat 3:30'da Avustralya'dan NAB ekonomik güven endeksi açıklanacak. AUDUSD için önemli bir veri. Hareket getirebilir piyasaya.
Saat 10:30'da İngiltere'den imalat üretimi verisi var. GBPUSD için önemli bir fırsat. Kaçırılmaması gerek. Beklenti 0.3%.

Saat 14:30'da Genellikle güzel hareketlerle yüz güldüren USDCAD için inşaat onayları verisi çok önemli. Beklenti -2.4%. İyi değerlendirilebilir.

Saat 16:00'da Yine İngiltere'den NIESR büyüme tahmini verisi var ki bu GBPUSD için önemli. Ayrıca ABD'den Jolts iş ilanları var. Beklenti de 3.99 milyon. EURUSD için burada dikkatli olmamız gerek. Önemli hareketler meydana getirebilir. Ayrıca GBPUSD ve ALTIN da avantaj sağlayabilir bizlere.

Günün sonunda ise FOMC üyeleri Kocherlakota ve Plosser konuşacak.

Çarşamba

Bugün de bize düşük riskli işlemler yapma fırsatı veriyor.

Saat 2:30'da Avustralya'dan Westpac tüketici güveni var. AUDUSD için güzel bir veri. Değerlendirilebilir. Ardından ise 3:30'da Konut kiraları verisi gelecek. Çok fazla bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Saat 8:00'da Almanya ticaret dengesi verisi var. EURUSD için göz ardı edilmemesi gerekiyor. Etkili olmasını bekliyoruz paritede. 

Gün boyunca Çin'den iki veri gelecek. Yeni krediler ve M2 para arzı bu veriler.
Saat 10:30'da İngiltere'den ticaret dengesi verisi var. Ticaret açığında azalma bekleniyor. GBPUSD için önemli bir veri. İyi fırsatlar sunabilir.

Saat 20:00'da ABD FOMC toplantı tutanakları açıklanacak. EURUSD, ALTIN ve diğer USD pariteleri için oldukça önemli. Nelerin toplantıda konuşulduğunu göreceğiz burada. Akşam saatlerinde hareketlenme beklenebilir.

Perşembe

Gün boyunca birçok veri gelecek. İlk olarak Yeni Zelanda ile başlıyoruz.

Saat 00:30'da Yeni Zelanda imalat endeksi gelecek. NZDUSD için küçük de olsa bir fırsat getirebilir.

Saat 1:50'de Japonya makine siparişleri bekleniyor. USDJPY için pek bir hareket oluşturmaması olası.

3:00'da Avustralya MI enflasyon beklentileri verisi var. Önemli bir veri .AUDUSD'ye etki edebilir.
 
Asıl önemli Avustralya verileri ise saat 3:30'da istihdam değişimi ve işsizlik oranı olarak gelecek. Çok önemli veriler. AUDUD için önemli oynamalar getirir. İstihdam değişimi verisinde 7.3 Bin, işsizlik oranında ise 6.1% beklentisi var. Gece hareket gelebileceği için düşük riskle işlem açılabilir. İstihdam verisinde düşüş, işsizlik verisinde artış bekleniyor.

Gün içerisinde Çin ticaret dengesi verisi gelecek. Çok ama çok önemli bir veri. Doğrudan AUDUSD ve NZDUSD'yi etkiler. Ticaret açığında büyük bir azalış beklentisi var. 

Saat 8:45'de Fransa sanayi üretimi verisi var. Beklenti 0.2% ile artış göstereceği yönünde. EURUSD için ılımlı bir veri.

Saat 13:00'da İngiltere'de birbiri ardına önemli veriler gelecek. Bunlar varlık alım programı açıklaması, faiz kararı ve gün içerisinde açıklanacak olan para politikası komisyonu açıklaması olacak. GBPUSD için hayati önem taşıyor. Varlık alım programında bir değişiklik beklenmezken faiz oranında da aynı şekilde sabit kalınması bekleniyor. Komisyon açıklamasında ise karara dair nedenler ve konuşulanlar açıklanacak. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Saat 14:30'da Kanada'dan ulusal konut fiyat endeksi gelecek. Ama asıl önemli veriler aynı andaki ABD işsizlik başvuruları verisi.Beklenti burada 314 Bin ile düşüş olması yönünde. Ayrıca ABD'den ithalat fiyatları verisi mevcut. USD paritelerinde hareketlenme bekliyoruz bu saatlerde.

Gün boyunca G20 toplantısı yapılacak. Önemli bir toplantı. Yapılacak açıklamalar pariteleri etkileyebilir.

Saat 20:00'da ABD federal bütçe dengesi açıklanacak. Daha ılımlı olmakla birlikte yine de düşük riskte fırsat oluşturabilir.

Cuma

Saat 1:50'da Japonya para politikası toplantısı tutanakları açıklanacak. Para politikası kararları alınırken nelerin tartışıldığı görülecek. Beklenmedik bir tartışmaya rastlanırsa önemli bir hareket olabilir.

Saat 3:30'da Çin'den TÜFE gelecek. Çok önemli bir veri. AUDUSD için doğrudan etkiye sahip. Beklenti burada 2.0%'den 2.5%'ye çıkış olması. Kayda değer hareketlenmeler getirebilir.

Ayrıca aynı vakitte Çin'den ÜFE verileri gelecek. Enflasyon verisi yanında daha ılımlı kalmakta bu veri.

Saat 14:30'da ABD'den ÜFE ve çekirdek ÜFE açıklanacak. USD pariteleri için öneme haiz. ÜFE'de beklenti 0.1% ile yükselmesi yönünde. Hareketlere hazır olmak lazım.

Saat 15:55'de ABD öncü Michigan tüketici güveni var. Beklenti 81.2. ALTIN, EURUSD pariteleri ve diğer USD pariteleri için önemli.
 
Ayrıca bugün G20 toplantı tutanakları açıklanacak ve toplantının detayları görülecek. Önemli bir an olmasını bekliyoruz. Tüm piyasada önemli hareketler olabilir.

Forexkocu.com
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)