E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Piyasalarda ABD iyimserliği---

​Piyasalarda ABD iyimserliği

​Piyasalarda ABD iyimserliği
02 Temmuz 2014 - 21:30 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD'de özel sektör istihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmesi ile iyimser bir seyir izliyor

ABD'de özel sektör istihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmesi ile Avrupa hisseleri yükseldi ve ABD'de yıl vadeli Hazine tahvilleri geriledi. Gelişen piyasa hisseleri 13 ayın zirvesine tırmanırken bakır değer kazandı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York saati ile 12:37'de yüzde 0.1 yukarıda seyrediyor. Endeks, dün rekor seviyede kapanış yapmıştı. Dow Jones Industrail Average, dün gün içinde 17,000 puana 2 puan kadar yaklaştı. Stoxx Europe 600 Endeksi,  yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 artış gösterdi. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi 5 baz puan yükselerek yüzde 2.62'ye geldi. Bakır ise 18 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de özel sektör istihdam Haziran'da 281,000 arttı. Çalışma Bakanlığı yarın tarım dışı istihdam rakamlarını açıklayacak. S&P 500, Çin’den İngiltere’ye bazı ülkelerde imalat sanayinin genişlemesi ile rekor seviyeye kapanış yaptı. Fed Başkanı Janet Yellen, bugün Washington’da yaptığı konuşmada finansal istikrarı bozacağı endişesiyle para politikasını değiştirmenin gereklilik olmadığını açıkladı.

Chicago merkezli Northern Trust Corp. şef yatırım stratejisti Jim McDonald, “ İstihdam verisi oldukça güçlü ve yılın geri kalan bölümünde ekonominin tekrar ivme kazandığına dair işaret teşkil ediyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • snoozing markets02 Temmuz 2014 22:01

    büyün iyi verilere ve yellenin pozitif konuşmasına rağmen piyasalar yukarı güçlü atak yapmıyor bu demektir ki olumsuz haberleri düzeltme için kullanacaklar