E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalarda asıl deprem Pazartesi!---

Piyasalarda asıl deprem Pazartesi!

Piyasalarda asıl deprem Pazartesi!
14 Mart 2011 - 07:01 borsagundem.com

Nikkei 225 Endeksi'nin kapanmasına kısa bir kala gerçekleştiği için hisse senetlerindeki kayıp yüzde 1.7'de kaldı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki karışıklık ile Avrupa'daki borç sorununun vurduğu küresel piyasalara son darbe Japonya'da yaşanan 8.9 şiddetindeki depremin yıkıcı etkisiyle geldi. Hisse senetleri genel olarak ekside seyrediyor.
Japonya'yı vuran ve başkent Tokyo'yu şiddetli biçimde sallayan deprem, Nikkei 225 Endeksi'nin kapanmasına kısa bir kala gerçekleştiği için hisse senetlerindeki kayıp yüzde 1.7'de kaldı. Uzmanlar piyasaların asıl tepkiyi Pazartesi günü vereceğini belirtiyor.
Asya'da Hong Kong borsası yüzde 2'ye yakın değer kaybederken, Avrupa borsaları da açılışta yüzde 1'e yaklaşan kayıplar yaşadı.
Depremin hemen sonrasında Japon yeninde de değer kaybı yaşandı ancak güvenli yatırım aracı olarak görülen yendeki bu gerileme, küresel çapta yatırımcıların endişelerini artıran diğer gelişmeler nedeniyle yeniden toparlandı.
Diğer taraftan dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japonya'daki ekonomik faaliyetlerin yavaşlayacağı beklentisi, Ortadoğu'daki endişelere rağmen petrol fiyatında gerileme yaşanmasına neden oldu. Brent tipi ham petrolün fiyatı 114 doların altına inerken, ABD tipi ham petrolün fiyatı da 102 doların altına geldi.
Japonya'da son 140 yılın en şiddetlisi olduğu belirtilen deprem, son günlerde piyasalarda yaşanan tansiyonu artıran son gelişme oldu. Libya'da süren isyan ve bugün Suudi Arabistan'da gerçekleşecek protestoların, karışıklığın petrol zengini bu ülkeye de sıçrama riskini artırması, tedirginliğin dinmesine izin vermiyor.
Bununla birlikte kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen not indirimi kararlarıyla gözlerin yeniden Avrupa'daki borç krizine çevrilmiş olması da küresel piyasaların moralini bozan diğer gelişme olarak ortaya çıkmış durumda.
Şimdi ise Japonya'daki depremin küresel ekonomiyi ne ölçüde etkileyeceği sorusu masaya gelmiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKÇANSA YILIN KAĞIDI OLACAK.14 Mart 2011 16:57

    boş muhabbetlerle uğraşmayın akçansa düşükken alın bekletin ve kendi işinize bakın,endeks düşmüş çıkmış ilgilenmeyin akçansa sizi ihya edecek biraz bekleyin.

  • sezgin14 Mart 2011 01:23

    bilenler bilir 2 ve 3 üncü aylarda bi sebep mutlaka çıkar ve borsa iner tarih tekrardan iberet düşünce al çıkınca sat düşmese kim ne alacak

  • ÇAĞRI13 Mart 2011 21:16

    Japonyayla ne ihracatımız ithalatımız var ki bizde düşelim,hafif bi düşüş beklenebilir ama pozisyonları kapatmak mantıklı olmaz

  • HASAN13 Mart 2011 20:18

    PAZARTESİ YİNE YANDIK DESENİZE.

  • alper13 Mart 2011 12:01

    kriz tellaları yine iş başında!! bahane hazır pazartesi düşürün borsayı ... küçük yatırımcı arkadaşlar hisselerinize sahip çıkın yoksa elimizden alırlar hisselerimizi bu bahane ile ;

  • Ahmet Soylu13 Mart 2011 11:52

    Libyayı kurtardık şimdide japonyayımı kurtarcaz.Allah depremzedelere sabırlar versin onların acısını paylaşıyoruz ama ya borsaya dokunmasanıza kardeşim.Ben inadına satmıycam.

  • Adil Özdemir12 Mart 2011 00:28

    Arkadaşlar bizim borsa niye düşssün.bunun mantığı yok.Dow artı kapattı.Futureler artı ...Borsalar düşecek olsa taa öğlen düşerdi.Bu deprem gece oldu.Sabah Tsunami oldu.. Ben buradan Japon dostlarımıza gaçmiş olsun der,acil şifa ve yara sarmalarını dilerim.

  • servet ara11 Mart 2011 23:20

    Ben anlamıyorum bazıları milleti galeyana getieip ellerindeki kağıtları ucuzdan kapaklamak istiyor herhalde. Bize ne yani gören de deprem türkiyede olmuş sanırsın. Bu tür haber ve borsa siteleride maalesef bu tür haberleri yayımlayarak zaten borsada zar zor duran küüçük yetırımcıyı kovmak için elinden geleni yapıyor. Şu an türkiye borsası kötü durumda olsa %63 yabancı yatırımcı olur mu? Bence hiç bir şey olmayacak millet ilkden bi kontrollü gider ondan sonra açılırız yine

  • erkut..11 Mart 2011 22:35

    ne yani bizim borsadamı düşücek?japon ların sanayideki boşluğu bize yarar asıl

  • Adil Özdemir11 Mart 2011 20:57

    Bütün gavuristan borsaları yukarı giderken bizim borsa yerle bir oluyordu.Ama şimdide bir haLT YOK ASLINDA.gARANTİ,iŞC , tüpraş,Akbank,gerisi fasarya.5.20 olan yapı kredi4.50 gerisini hesap et..

  • ahmet mert11 Mart 2011 16:19

    Butun dunya piyasalari asagida Turkiye borsasi yukarida , secim oncesi , bazi yabanci ve yerli eller piyasalari destekliyor belli... Yoksa petrol kopmus , avrupa borc krizi ,Arap devrimler zinciri , enflasyon baskisi , kimsenin umrunda degil ..