E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalarda ''ayı market'' alarmı---

Piyasalarda ''ayı market'' alarmı

Piyasalarda  ''ayı market''  alarmı
29 Eylül 2011 - 11:37 borsagundem.com

Emtialarda yaşanan düşüş piyasaları alarma geçirdi

Emtia piyasalarında yaşanan düşüşten en çok etkilenen maden bakır oldu. Yatırımcıları ters köşeye yatıran bakırda büyük düşüşler yaşandı.
Wall Street Journal'ın haberine göre bakır fiyatlarının bir ayda yüzde 23 gerilemesi finans piyasalarını alarma geçirdi. Bir yatırım aracının yüzde 20'den fazla düşmesi piyasalarda kötümser trend anlamına gelen "ayı market" pozisyonuna geçmesi anlamına geliyor.
Bakır piyasalarının yaşadığı bu düşüş borsalardan bile sert oldu. S&P 500 endeksi aynı süre içinde yüzde 5,6 düştü.
Bakır fiyatları küresel ekonomi için büyük önem taşıyor. Apple'ın iPad'inden elektrikli kablolara kadar birçok üründe bakır hammadde olarak kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEMEL ANALİST AMCA 29 Eylül 2011 14:24

    bunun anlamı seneye büyümeler düşecek bu nedenle de spekülatör fonlar iyi bir karla emtiaları geri bastı kredileri kapatmak için de abd ye ve dolara döndü ki bu da seneye özellikle çin'deki küçülmenin zaten abd ve ab'ndeki daralmalarla birlikte borsalarda da önemli düşüşler olacağını yansıtıyor,alman onayı yunanistanı kurtarmayacak çünkü yunanistan şimdi ödeyemiyorsa borç ertelese de ödemeyecek ki pangalos'ta bu nedenle yeni emlak borcunu ödeyemeyeceğim diyor yani yunanistanı para ile desyekleyenlerin parası bir kez daha havaya gidecek ki alman ve fransız banları güç duruma düşecektir sonuçta .2012 başlarında ben önemli borsa düşüşleri öngörmeye başladım ve iyimserliğimi al-tuttan sat kurtula döndürdüm ve nakite geçip bekleme yanlısı oldum yani görünümümü değiştirdim artık,sonradan bakın amca hep iyimserdi ne oldu demesin kimse.İmkb ise bizde diğer ülkelerden daha iyi olmamıza rağmen sonuçta de-faultlar yaşanırsa avrupadan etkilenmememiz zor diye öngörüyorum,eğer ab iç pazarı daralacaksa ihracatımız da etkilenebilir ki bu da zaten 2012 büyüme hedefimizi2.5-3 veya 4 arasına çekecektir bu yılki 8 civarı büymeden ki bu da şirket karlarında ve özellikle banka karlarında azalma demekse hisselerde de revize hedef değerler gerekecekse bu günlerdeki sadece bir bankayı regüle edip(dikkat etmeli çok sayıda diğer hisselerde hiç hareket yok)60000'lere yabancı goygoylarıyla çekilmekteki son harekette malla yakalanmak önemli riskleri de getirebilir ki buna da dikkat etmeli.İnşallah ben yanılırım da revize görüş belirtirim 6-8 ay sonra .