E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)---

Piyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)

Piyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)
27 Aralık 2011 - 09:31 borsagundem.com

ABD verilerine yönelik olumlu beklentiler ve ABD ve Avrupa borsaların olumlu seyri IMKB'de bir dengelenme yaratabilir

Avrupa vadeli borsalarında %0,2 civarındaki yükselişe karşılık Japonya Merkez Bankası'nın ekonomiye ilişkin uyarıları ve dün IMKB'de yaşanan %1,1'lik değer artışını göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin bugüne 52.500 (-17 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Dün Noel tatili nedeniyle kapalı olan ABD ve Avrupa borsalarına karşılık IMKB kendi iç dinamikleriyle oldukça düşük işlem hacmiyle dar bir bantta hareket etti ve günü beklentilerimiz doğrultusunda artıda tamamlayabildi. İtalya'da hafta içinde yapılacak 179 gün vadeli ve 9 milyar Euro tutarındaki tahvil ihaleleri öncesinde Japonya Merkez Bankası'nın ekonomiye ilişkin risklerin arttığını bildirmesi, Güney Kore'de tüketici güveninin hızlı düşüş göstermesi, Çin'de 2011 yılında şirket karlarında yavaşlama olduğunun açıklanması, ABD vadeli borsalarında %1'e ulaşan yükselişe rağmen Uzakdoğu borsalarının %0,3 civarında ekside seyretmesine neden oluyor. Bu karışık görüntüye ve dünkü %1,1'lik değer kazancına bağlı olarak ise IMKB'nin bugüne yatayda başlayacağını tahmin ediyoruz.
Bugün yurtiçi piyasalar iki ana konuyu takip edecektir. Bunlardan ilki, TCMB Başkanı Başçı'nın saat 10:00'daki toplantısı, diğeri ise ABD'de saat 16:00 ve 17:00'de açıklanacak olan Case Schiller Konut Fiyat Endeksi ile Tüketici Güveni dataları olacaktır. TCMB'nin son aylarda verdiği mesajların piyasalarda kafa karışıklığı yaratıyor olması ve/veya piyasaların işine gelmemesi sebebiyle böyle bir algı oluştuğu izlenimi yaratması, kur ve faizlerde yükseliş, borsada ise düşüş yönlü harekete neden oluyor. Bu kapsamda, Başçı'nın bugünkü sunumunda piyasaya yeni bir şey vermeyeceğini, kur ve faizleri aşağı çekebilecek açıklamalarla piyasayı destekleyemeyeceğini düşünerek IMKB'nin de bu söylemlerden pozitif etkilenemeyeceğini tahmin ediyoruz. Buna karşılık, ABD verilerine yönelik olumlu beklentiler ve ABD ve Avrupa borsaların olumlu seyri IMKB'de bir dengelenme yaratabilir. Bu çerçevede, gün içinde açılan pozisyonların olası düşüşlerde 52.000 civarındaki kısa vadeli hareketli ortalamalara kadar korunabileceğini, aksi takdirde 53.000'e kadar taşınabileceğini öngörüyoruz
Destekler: 52.050 - 51.500 - 51.000 - 50.500, Dirençler: 53.000 - 53.500 - 54.400
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECILC, ISFIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)