E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)---

Piyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)

Piyasalarda beklentiler (Eti Yatırım)
17 Kasım 2011 - 09:34 borsagundem.com

nalistker olası satışlarla ara desteklerin kırılması halinde hisse azaltımına gitmeyi tavsiye ediyorlar

Fitch'in ABD bankalarına yönelik yaptığı uyarıların ABD borsalarına getirdiği düşüşlere karşılık bu sabah vadeli borsaların karışık bir görünüm sergilemesi nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 55.900 (-27 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
İngiltere ve İspanya kaynaklı haberlerin satış baskısı altında kaldığı Avrupa borsalarının yanı sıra Fitch'in ABD bankalarına yönelik açıklaması dün global borsa endekslerinde yine düşüş eğilimli seyirler yaşanmasına neden oldu. İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyon raporunun ardından yaptığı açıklamalarda büyüme tahminlerinin düşürüldüğünün söylenerek, makro ekonomik duruma ilişkin karamsar ifadelerde bulunulması ve İspanya'da da benzer şekilde büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesi Avrupa borsalarını aşağı çekerken, beklentilerden daha iyi gelen datalara karşılık Fitch'in Avrupa'daki krizin derinleşmesi halinde ABD'li bankaların ciddi risk ile karşı karşıya kalacağını ifade etmesi, gün içinde toparlanan ABD borsalarının tekrar satışlarla karşılaşmasına neden oldu.
Bugünün piyasa takvimine baktığımızda, özellikle saat 15:30'dan sonra ABD'de yayınlanacak olan makro veriler ile Fransa ve İspanya'daki tahvil ihalelerini görmekteyiz. 3 ABD verisinden 2'sine ait beklentinin negatif 1'inin ise pozitif tarafta olması bu datalara yönelik pozitif etkileşim ihtimalini sınırlı kılıyor. Bu nedenle, verilere yönelik olumlu bir etkileşim olma ihtimalini sınırlı görüyoruz. Fransa ve İspanya'daki tahvil ihalelerinde ise gelecek talebe ve oluşacak faize bakmak gerekecek. Şayet talep az gelir ve/veya faizler yükselirse bu durumun borsalarda düşüşe neden olabileceği göz ardı edilmemelidir. IMKB'nin tutunma görüntüsü sergilemesine rağmen yabancı payının azalışını sürdürüyor olması ve yurtdışında kısa vadeli negatif havanın devam ediyor olması nedeniyle önceki günlerde söylediğimiz hisse pozisyonu artırılmamalı düşüncemizi koruyor. Olası satışlarla ara desteklerin kırılması halinde hisse azaltımına gitmeyi tavsiye ediyoruz.
Destekler: 55.800 - 55.400 - 54.800 - 52.900, Dirençler: 57.300 - 58.000
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: ENKAI, GUBRF

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)