E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalarda "Bin Ladin" etkisi---

Piyasalarda "Bin Ladin" etkisi

Piyasalarda Bin Ladin etkisi
02 Mayıs 2011 - 08:46 borsagundem.com

Usame bin Ladin'in ABD'li özel tim tarafından öldürülmesiyle, ABD'deki endeks vadelileri ve Asya borsaları yükseldi, yen, petrol ve gümüş geriledi

ABD Başkanı Barack Obama'nın Usame bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğü haberini doğrulamasının ardından piyasalar harekete geçti. ABD'deki endeks vadelileri ve Asya'daki hisselerde yükseliş görüldü. Petrol fiyatları 31 ayın zirvesinden gerilerken, gümüş de yüzde 13 değer kaybetti. Haber, Japon yenini aşağı çekti.
Standar&Poor's 500 Vadeliler Endeksi, Tokyo'da saat 13:24 itibariyle yüzde 0.5 değerlenerek, ABD borsalarının açılış saatine kadar hisselerdeki kazançların artabileceğinin sinyalini verdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 artışla 19 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışını kaydetti. Yen, 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kaybettti. Gümüş ise Comex'in ana şirketi CME Grouo Inc.'in traderların spekülatif pozisyonlar için ödemesi gereken asgari rakamı yukarı çekmesinin ardından sert  düştü.
El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin, ABD'nin Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında ABD askerleriyle girdiği çatışmada öldürüldü. Asya'daki hisseler ise ünlü yatırımcı Warren Buffett'in Berkshire Hathaway Inc.'in Japonya ve bölgedeki diğer ülkelerde yatırım yapmayı istediğini açıklamasının ardından yükseldi. Asya borsalarındaki yükselişte Güney Kore'nin Nisan ayında rekor kıran ihracat rakamları ve Avustralya Hazine Bakanı Wayne Swan'ın 2 yıl içinde 500 bin yeni iş yaratılacağı tahmininde bulunması da etkili oldu.
Bin Ladin'in yakalanmasının terörizmle mücadele için olumlu bir gelişme olduğunu belirten Banco de Oro Unibank'ın baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Bin Ladin'in son 10 yılda küresel istikrarı tehdit etmiş olduğunu" hatırlatarak, ancak öldürülmesinin müritlerini harekete geçirebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ ÖZGÜR02 Mayıs 2011 21:34

    MESELE OLMAK YADA OLMAMAK DEĞİL MESELE ABD NİN YENİ CANAVAR YARATIP YARATMAYACAĞI MESELESİDİR.TAHMİNİMCE DAHA HAFİF SİKLETTE YENİ BİR CANAVARIN YAKINDA PİYASAYA SÜRÜLECEKTİR.

  • murat02 Mayıs 2011 09:01

    Ne alakası var ya Bin Ladin sanki ekonomi canavarı.Hepsi bahane birileri yükseltmek istemiştir...