E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bugün---

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün
02 Şubat 2011 - 09:35 borsagundem.com

IMKB açısından bugüne olumlu bir başlangıç ve sonrasında da bu seyrin devamı şeklinde bir seyir bekleniyor

ABD'den gelen olumlu makro ve şirket verilerinin yanı sıra €/$ paritesindeki yükselişin emtiaya dayalı hisselere alım getirmesi ve spot/vadeli borsaların güne artıda başlaması nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 65.050 civarından başlamasını bekliyoruz.
Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in yeniden aday olmaya niyetli olmadığını açıklaması muhalefeti tatmin etmese de bu kararın Mısır'da önümüzdeki günlerde tansiyonu düşürme anlamında olumlu bir adım olarak yorumlanması, Çin ve Avrupa'nın ardından ABD'de de ISM imalat verisinde düşüş beklenirken artış yaşanmasının Cuma günü yayınlanacak istihdam datalarının beklentilerden daha iyi geleceği şeklinde yorumlanması, euro/dolar paritesinin 1.38'in üzerine yükselmesinin emtia fiyatlarını yükseltmeye devam etmesi ve bu kapsamda Brent petrol'ün 101.5 $'a, bakırın 9.841 $'a (tarihi zirve) ulaşmasının emtiaya dayalı hisselere alım getirmesi ABD borsalarının dünü %1'in üzerinde yükselişlerle tamamlamasına yol açtı. Asyalı otomobil üreticilerinin ABD'deki satışlarındaki artış, Casio'nun kara dönmesi ve benzer şekilde şirket bazında gelen olumlu haber akışının yatırımcı güvenini artırması, bu sabah MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin %1.4 civarında yükselmesine neden oluyor.
IMKB'de önceki gün gördüğümüz tepki hareketinin teknik görünümü düzelttiğini söylememizin ardından dün gelen güçlü alımlar bu yükseliş yönlü hareketin bankalar öncülüğünde kısa bir süre daha devam edebileceğini ortaya koyuyor. Bu nedenle kısa vadeli tavsiyemiz mevcut hisse pozisyonlarının en azından 66.500 seviyesine kadar taşınabileceği şeklindedir. Bu kapsamda, 11 Mart'a kadar açıklanacak bilançolarda görmeyi beklediğimiz güçlü 4.çeyrek sonuçların endeksi bu seviyenin üzerine çıkartabileceğini tahmin ediyoruz. Bu pozitif görüşlerimize karşılık global piyasalarda görünümü bozabilecek kırılganlıklar nedeniyle yeni hisse pozisyonu açarken temkinliliği elden bırakmamakta fayda olduğunu da düşünüyoruz. Cuma yayınlanacak olan tarım dışı istihdam öncesinde bugün, öncü veri olarak özel sektör istihdamının ve birkaç 4.çeyrek bilançosunun takip edilecek veriler olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevede, IMKB açısından bugüne olumlu bir başlangıç ve sonrasında da bu seyrin devamı şeklinde bir seyir bekliyoruz.
Destekler: 64.700 - 64.000 - 63.500 - 62.500, Dirençler: 65.500 - 66.400
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ISCTR, KCHOL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)