E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bugünün beklentileri---

Piyasalarda bugünün beklentileri

Piyasalarda bugünün beklentileri
16 Mart 2011 - 09:32 borsagundem.com

Dün ikinci seansta başlayan alımların bugün de devam etmesini bekleneyen uzmanlar İMKB'nin günü artıda tamamlayacağını öngörüyor

Yurtdışı borsaların dün akşamı toparlanma eğilimi ile tamamlamasının yanı sıra bu sabah borsalarda görülen tepki yükselişlerine bağlı olarak İMKB'nin güne 64.500 (+0.44% veya +286 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Japonya'daki Fukuşima nükleer santralinde yaşanan patlamanın ardından radyasyon sızıntısı olduğunun tespit edilmesi, dün global borsa endekslerinin gün içinde oldukça sert tepkiler vermesine, radyasyon seviyesinde azalış yaşandığı haberinin ardından ise günü %1 ila 5 arasında değişen oranlarda değer kayıplarla tamamlamasına neden oldu. Bu kapsamda, ABD borsalarının %2'nin üzerindeki kayıplarının bir kısmı, günün ilerleyen saatlerinde FED Başkanı'nın yaptığı olumlu açıklamalarla geri alındı ve gün sonu %1.1 eksi ile son buldu. Bu sabaha geldiğimizde ise, Moody's'in Portekiz'in kredi notunu iki kademe birden düşürmesine rağmen Asya Pasifik tarafında borsaların tepki yükselişi yaşadığını görmekteyiz. Japonya'daki depremin ekonomiye etkisinde görünmeyen/görülmek istenmeyen noktalar bulunması ve bunların henüz fiyatlandırılmamış olması nedeniyle bu risklerin borsalara er geç yansıtılacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda, bugüne alıcılı başlamasını beklediğimiz Avrupa borsalarının, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD verileri ile Japonya'dan gelecek haber doğrultusunda pozitif tarafta seyredeceğini öngörüyoruz.
Yurtdışı borsalarda yaşanan sert düşüşlerin bir ara IMKB'de benzer şekilde yankı bulmasının ardından saat 14:30'dan itibaren gelen güçlü alımlar, gösterge endeksin toparlanarak günü sadece %0.5 değer kaybıyla tamamlamasına yol açtı. Dün endeksin sergilediği bu hareketin, alıcı iştahının halen korunduğunu, yükseliş eğiliminin bir süre daha devam edebileceğini göstermesine karşılık yatırımcılara tavsiyemiz hisse pozisyonlarını artırmamaları şeklindedir. Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, takip edilmesi gereken ABD'deki konut başlangıçları ile ÜFE gibi iki data olduğunu görmekteyiz. Verilere ilişkin beklentilerin negatif yönde olmasına karşılık dataların tahminlerden bir miktar daha iyi gelmesini bekliyor ve buna da bağlı olarak IMKB'nin günü artıda tamamlayacağını öngörüyoruz.
Destekler: 63.500 - 62.500 - 61.000, Dirençler: 64.400 - 65.500
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
AKBNK, KCHOL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)