E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bugünün beklentileri---

Piyasalarda bugünün beklentileri

Piyasalarda bugünün beklentileri
30 Aralık 2010 - 09:37 borsagundem.com

Endeksinin bugün dar bir bantta, hisse bazında hareketlerle ve daha düşük işlem hacmiyle günü artıda tamamlaması bekleniyor

Global ekonomik iyileşme sürecinin devam ettiğine dair inancın ve dolardaki değer kaybının desteklediği emtia fiyatlarındaki artışın hisse senetleri üzerinde de benzer etkide bulunması nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 66.700 civarından yatayda bir açılış yapacağını öngörüyoruz.
Dün yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışının bulunmaması, borsa endekslerinin yılbaşı öncesinde temkinli ve dar bantta hareket etmesine neden oldu. Bu kapsamda, dolardaki değer kaybının emtia fiyatlarını, soğuk hava koşullarının ise petrol fiyatlarını yükseltmesinin de etkisiyle ABD borsaları günü %0.1 civarında değer artışlarıyla tamamladı. Bu sabah itibarıyla Asya Pasifik bölgesinde neler olduğuna baktığımızda, bölgedeki para birimlerinin genel olarak değer kazandığını görmekteyiz. Bu artışlar, ihracat ağırlıklı çalışan Japonya'da özellikle otomotiv sektörü hisselerine ve Nikkei endeksine olumsuz yansıyor. Çin'de HSBC imalat sektörü PMI verisinin 55.3'den 54.4'e gerilemesi artı tarafta seyreden Shangai borsasını eksiye çevirirken, Güney Kore'de yayınlanan sanayi üretiminin 17.ayda da yükselişini sürdürmesi Seoul borsasını artıda tutuyor. Global ekonomik iyileşme sürecinin devam etmesinin emtia fiyatlarını yükseltmesi ve bölgedeki para birimlerindeki değer artışlarına bağlı olarak MSCI Asya Pasifik endeksinin bu sabah yataya yakın seviyelerde hareket ettiğini söyleyebiliriz.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, TÜİK'in Kasım ayı dış ticaret istatistikleri ve ABD'de yayınlanacak olan haftalık işsizlik maaş başvuruları ile Chicago PMI endeksinin olduğunu görmekteyiz. “C+” önem derecesine sahip işsizlik verisine ilişkin pozitif beklentiler verinin bu hafta 5.000 kişi azalış göstereceğini ortaya koyarken, “B” ile daha önemli görülen Chicago PMI datasında ufak bir düşüş yaşanması bekleniyor. Yarın pek çok piyasanın kapalı olacağını göz önünde bulundurarak dataların bu haliyle gelmesi durumunda borsalarda önemli bir harekete neden olmayacağını söyleyebiliriz. Özetle, IMKB-100 endeksinin bugün yine dar bir bantta, hisse bazında hareketlerle ve daha düşük işlem hacmiyle günü artıda tamamlamaya çalışacağını tahmin ediyoruz. Destekler: 66.400 - 65.500 - 65.000, Dirençler: 67.200
Bugünkü Hisse Önerilerimiz: GUBRF, KARSN
ETİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)