E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Çin ve Fed tedirginliği---

Piyasalarda Çin ve Fed tedirginliği

Piyasalarda Çin ve Fed tedirginliği
10 Kasım 2015 - 22:26 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in faiz artırımına yaklaşması ve Çin ekonomisindeki yavaşlamadan dolayı tedirgin

ABD hisse senetleri, yaklaşan yüksek faiz tehdidinin etkisiyle dört gün düştükten sonra dar bir aralıkta dalgalanırken, dolar euro karşısında rallisini genişletti. Çin'de zayıflamaya ilişkin yeni işaretler, sanayi metalleri ve gelişen piyasa hisse senetlerinin düşmesine neden oldu.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanırken, ABD Hazine tahvilleri son yedi günde ilk kez değer kazandı ve dolar euro karşısında altı ayın en yüksek seviyesine çıktı. Gelişen piyasa hisse senetleri, Fed'in gelecek ay faiz artırımına hazırlandığına ilişkin spekülasyon ile kayıplarını daha da genişletti. Baz metaller, Çin'de açıklanan verilerin, bu ülkedeki sıkıntıların küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği endişelerini artırmasının ardından değer kaybetti.

Çin'de tüketicii fiyatları enflasyonu Ekim ayında yavaşladı ve bu durum, politika yapıcıların deflasyonist baskıları azaltmak için ilave teşviklere gidebileceği spekülasyonunu güçlendirdi. Çin'in Ağustos ayında yuanı sürpriz bir şekilde devalüe etmesi küresel finans piyasalarında büyük bir dalgalanma yarattı ve Fed'in faizi sıfır seviyesi yakınında tutmaya devam etme kararı almasına neden oldu. ABD dışındaki ekonomilere ilişkin endişelerin yeniden ortaya çıkması, küresel ekonominin kırılgan kalmaya devam etmesinden dolayı, Fed'in sıkılaştırma alanını daraltabilir.

Charlotte, North Carolina'da Cornerstone Financial Partners'ın kurucusu Jeff Carbone, "Bu noktada biraz soluklanılıyor gibi," dedi ve "Kar sezonu yüzde 95 geride kaldı. Şimdi piyasadaki yükselmenin sürmesi için başka neye bakacağız" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)