E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda dramatik sonuçlar olabilir---

Piyasalarda dramatik sonuçlar olabilir

Piyasalarda dramatik sonuçlar olabilir
28 Eylül 2015 - 11:15 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Icahn, birbirinden bağımsız piyasalarda balonların olabileceğini söyledi

Wall Street'in en zengin yatırımcılarından Carl Icahn, piyasalarda farklı alanlarda balonların oluştuğunu söyledi. 

CNBC'de yer alan analizde, ABD başta olmak üzere dünya genelinde merkez bankalarının düşük faiz politikaları uygulamalarının varlıklarda, gayri menkulde ve yüksek getirili devlet tahvillerinde balonlar oluşturduğunu söyledi. 

Icahn, bu balonların da dramatik sonuçlar doğuracağını belirtti. 

Ünlü yatırımcı, "Bu şuna benziyor. Birisine ilaç veriyorsunuz ve bu ilacı sürekli vermeye devam ediyorsunuz. Ama sonunda ne olacağını bilmiyoruz. Bunun sonunun ne kadar kötü olacağını da bilmiyorsunuz. Bildiğimiz tek şey, bunun birkaç yıl önce büyük fiyaskolar doğurduğunu gördük. Bu 2008 küresel krizini yarattı. Şimdi sınırı nereye çizelim?" diye konuştu.

CNBC kanalına telefonla bağlanan yatırımcı, "Şu anda son yıllarda yapmadığım kadar kendimi garantiye almak amaçlı önlem alıyoruz" diye devam etti.

Açıklamasının devamında Icahn şunları söyledi:

"Fed kendini köşeye sıkıştırıyor. Faizleri en az altı ay önce yükseltmeleri gerekirdi" dedi ve şu anda bunu yapmanın küresel nedenlerden dolayı oldukça zor olduğunu da ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)