E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda düşen doların etkisi görülüyor---

Piyasalarda düşen doların etkisi görülüyor

Piyasalarda düşen doların etkisi görülüyor
28 Kasım 2016 - 08:33 borsagundem.com

Destek Yatırım; dolar varlıkların yeni haftaya düşüşle başladığını belirtti

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

FED tutanakları sonrası küresel piyasalarda Doların güçlü seyri devam ederken, gelişmekte olan ülke piyasalarında ise satışlar derinleşiyor. Yurtiçinde ise TCMB’nin faiz artırım adımı sonrası AB üyelik müzakerelerinin dondurulmasına ilişkin gelişmeler, TL varlıklarını emsallerine nazaran daha fazla zayıflattı ve Dolar/TL haftayı 3.44, Euro/TL ise 3.64 üzerinde kapatmıştı. Bu hafta ise ABD tarafında kritik veriler ön plana çıkarken, Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi daha fazla hareketlilik yaratabilir. Yurtiçinde ise Çarşamba günü açıklanacak TCMB 2016 yılı 2. Finansal İstikrar raporunu takip ediyor olacağız. TCMB’ nin son dönemdeki oynaklık sonrası açıklayacağı beklentileri ve faiz duruşuyla ilgili verebileceği ipuçları yurtiçi piyasaların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu haftanın merakla beklenen bir diğer toplantısı ise OPEC tarafında gerçekleşecek. Cuma günü Suudi Arabistan’ın bugün OPEC dışı ülkelerle yapılacak ön görüşmeye katılmayacağını açıklamasının ardından petrol fiyatlarında sert düşüşler görülmüştü. Kritik karar öncesinde ise petrol ülkeleri tarafından karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. Irak Parlamentosunun, Irak’ın anlaşma yapmaması yönünde yaptığı çağrıya karşın, İran Petrol Bakanlığı yetkilisi Zanganeh’in üretimi dondurma yönünde iyimser olduğunu açıklaması, anlaşma beklentilerini arttı. Bugün gelebilecek açıklamalar ve Çarşamba günü Viyana’da yapılacak resmi OPEC toplantısında çıkacak kararlar, petrolün yönü açısından muhtemelen belirleyici olacak.

USDTRY ANALİZİ

TCMB’nin faiz artırımına gitmesine karşın, AB üyeliği ile ilgili gelişmeler ve müzakerelerin dondurulması, TL varlıklarını zayıflatırken kurun 3.44 seviyelerin üzerinde hareket ettiğini gördük. Yeni haftaya ise düşüşle başlayan Dolar/TL için, ABD tarafında bu hafta açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi piyasaların yönü açısından belirleyici olabilir. Teknik olarak bakıldığında ise kur tarafında geniş bant içerisinde yükseliş trendinin korunduğunu görüyoruz. 3.3920-3.4120 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece bu trend korunabilir, yükselişlerde tekrarda 3.4370-3.4520 seviyeleri gündeme gelebilir.

ALTIN ANALİZİ

Cuma günkü işlem gününde sarı metalde tepki alımı görülse de, genel olarak FED etkisinden kaynaklı zayıf görünümün devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu hafta ABD tarafında kritik veriler takip edilecek. Ancak ABD tarım dışı istihdam verisi daha fazla ön plana çıkabilir ve altının yönü açısından belirleyici olabilir. Bugün ise veri takviminin oldukça sakin olduğunu belirtelim. Teknik olarak bakıldığında ise son yükselişe rağmen altın tarafında düşüş kanalının korunduğunu görüyoruz. 1196-1206 direnç noktaları olarak takip edilebilir. Bu seviyeler aşılamadığı sürece bu kanal korunabilir ve tekrardan gevşeme görülebilir. 1182-1175 destek noktaları olarak ön plana çıkıyor.

HAM PETROL ANALİZİ

OPEC resmi toplantısının yapılacağı kritik haftada, Suudi Arabistan’ın bugünkü resmi olmayan görüşmeye katılmayacağını duyurması sonrası petrol fiyatlarında baskı arttı. Irak parlamentosunun da Irak’ın üretimi kısma anlaşmasından uzak tutulması çağrısı sonrası gözler bugün OPEC kanadından gelebilecek açıklamalara çevrildi. Çarşamba günü resmi toplantıda çıkacak kararlar merakla bekleniyor. Teknik görünümde ise petrol tarafının yeni haftaya düşüşle başladığını görüyoruz. Kısa vadeli oluşan yükseliş kanalının aşağı yönlü kırılmasından kaynaklı zayıf görünüm devam edebilir. 46.60-47.45 direnç bölgesi geçilemediği sürece, aşağıda 45.30-44.50 destek noktaları ön plana çıkabilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)