E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda düşük enflasyon tehlikesi var---

Piyasalarda düşük enflasyon tehlikesi var

Piyasalarda düşük enflasyon tehlikesi var
12 Ocak 2015 - 14:04 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, ABD'de ücretlerdeki beklenmedik düşüş ve petroldeki gerileme düşük enflasyon endişesini artırdı

Avrupa hisse senetleri ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, her iki gösterge endeksin iki hafta ard arda gerçekleştirdiği düşüşün ardından ralli yaparken, ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti. Petrol kayıplarını genişletti ve Norveç kronu zayıfladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Nw York saati ile 06:31'de yüzde 0.9 yukarıda seyrederken, S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 0.6 yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinn faizi iki baz puan yükselerek yüzde 1.97'ye ulaştı.Euro dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1.1807 seviyesine indi. Kron 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Petrol Londra'da yedi hafta üst üste düştükten sonra yüzde 3.3 kadar daha geriledi. Bakır 2009'dan bu yana en düşük seviyesi yakınında işlem gördü ve Londra'da ton başına 6,000 dolara yaklaştı.

Hisse senetleri, düşen petrol fiyatlarının deflasyonun büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerini güçlendirmesi ve Yunanistan'da bu ayın sonunda yapılacak seçimlerin euronun kaderi üzerine tartışmaları yoğunlaştırmasının etkisi ile 2008'den bu yana en kötü yıl başlangıcı yapmasının ardından yükseldi. Goldman Sachs Group Inc., petrol fiyat tahminlerini düşürdü ve ABD'de kaya gazı yatırımlarının durması için petrolün varil başına 40 dolar yakınında seyretmesi gerektiği tahmininde bulundu.

Dusseldorf, Almanya'da Lampe Asset Management'tan Michael Woischneck, "Petrol ve Yunanistan'a ilişkin endişeler nedeniyle bu yıl son derece volatil başladı, ancak bu bizim için iyi," dedi ve "Zira bu durum hisse senedi seçmemizde bize fırsat yaratıyor. Hisse senedi yatırımlarımızı önemli ölçüde artırdık" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde, düşen bir hisse karşılığı üçten fazla hisse değer kazandı. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 30 günün ortalamasının yüzde 6 altındaydı. Endeksin iki hafta üst üste düşüş göstermesi, Ekim ayından bu yana en uzun süreli haftalık düşüş serisini işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)