E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda düşüş etkili oldu---

Piyasalarda düşüş etkili oldu

Piyasalarda düşüş etkili oldu
03 Nisan 2018 - 08:59 borsagundem.com

Asya borsalarında ticaret endişesi borsaları olumsuz etkiledi

Asya borsaları küresel ticarete ilişkin gerilimin ve küresel teknoloji devlerinin görünümünün zayıflamasına ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda geriledi ancak yatırımcıların daha güçlü bir küresel büyüme umuduna odaklanmak için sakin kaldığı görüldü.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını dolar cinsi izleyen MSCI endeksi, dün yüzde 2'nin üzerinde gerileyen Wall Street'in üç endeksine kıyasla yüzde 0.4 geriledi.
Dolar güvenli liman varlığı yen karşısında art arda üç gün geriledikten sonra yatay seyrederken; finansal ve siyasi belirsizlik zamanlarında tasarruf aracı olarak görülen altın geriledi.
ABD hazine tahvilleri satış baskısıyla karşı karşıya kalırken, 10 yıllık hazine tahvil getirisi iki ayın dip seviyesine geriledi.
S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri yüzde 0.4 ve Dow Jones endeksinin vadeli işlemleri ise yüzde 0.2 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi açılışta yüzde 1.6 düşüş kaydettikten sonra yüzde 0.9 geriledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Posta Servisi aracılığıyla teslimatlarının fiyatlandırılması konusunda Amazon.com'u eleştirdikten ve açıkça belirtmediği değişiklikler yapma sözü verdikten sonra, teknoloji hisseleri dün sert şekilde geriledi.

DÖVİZ

Yen, ABD-Çin arasında artan ticari gerilimin küresel büyüme görünümüne yönelik endişeleri artırarak yatırımcıların risk iştahını sınırlamasıyla yüksek seyir izliyor.
Dolar yen karşısında art arda üç gün geriledikten sonra 105.96 ile yatay seyrediyor ve 28 Mart'ta gördüğü iki ayın zirvesi olan 107 seviyesinin altında işlem görüyor.
Ticaret savaşına ilişkin endişelerin yeniden ortaya çıktığı bir ortamda yatırımcıların teknoloji hisselerinden uzaklaşmasının ardından ABD hisse senetlerinin gerilemesiyle yen değer kazandı.
ABD hisse senetlerindeki satış baskısı, Çin'in ABD ürünlerine ekstra gümrük vergisi getirerek dünyanın en büyük iki ekonomik gücü arasında gerilimi artırmasının ardından geldi. Dolar endeksi yüzde 0.07 düşüşle 89.990'da bulunuyor.
Çin ve ABD arasındaki artan ticari gerilim yakın vadede piyasaların odağında olacak gibi
görünüyor.
Trump yönetimi, Amerikan şirketlerine uyguladığı teknoloji transferi koşulları nedeniyle Çin'i cezalandırmak amacıyla hazırladığı gümrük vergisine tabi olacak Çin mallarının listesini bu hafta açıklayacakOlası ticaret savaşının yanı sıra yatırımcıların dikkati, ABD'de Cuma günü açıklanacak Mart ayı tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere bu hafta açıklanacak diğer verilere çevrildi. Analistlere göre, bu veriler Fed'in ilerdeki faiz artış seyrini belirleyebilir.

PETROL

Petrol fiyatları ABD üretimindeki olası yavaşlamanın Rusya'da artan üretim ve Suudi Arabistan'da ham petrol fiyatlarının düşmesi beklentisini dengelemesiyle yükseldi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı dün yüzde 2.5 geriledikten sonra bugün varil başına 67.80 dolarda bulunuyor. 

ALTIN

Çin ve ABD arasında ticaret savaşı olacağına dair endişelerin yaşandığı bir ortamda küresel
hisse senetlerindeki satış baskısı güvenli liman varlığı altını desteklemeye devam etse de, dün
yüzde 1 yükseliş kaydeden altın fiyatları bugün geriledi.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,338.51 dolara geriledi. Spot altın dün yüzde 1.3 artışla haftanın en büyük günlük kazanımını kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)