E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda düzeltme bekleniyor---

Piyasalarda düzeltme bekleniyor

Piyasalarda düzeltme bekleniyor
10 Haziran 2014 - 10:05 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, son dönemde yaşanan hareketliliğin üst sınıra ulaştığı düşüncesi ile ortaya çıkan düzeltme beklentisi ile şekilleniyor

Asya hisseleri, güçlenen yen ile Japonya hisselerinde yaşanan düşüşün üzerine kazançları kısarken, gösterge endeks yedi ayın en yükseğine yakın seyrediyor. Altın hafif yükselirken, petrol ABD ham petrol stok verisi öncesi yükseldi. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 1:18'de yüzde 0.1 yukarıda seyrederken, dün günü 22 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeden tamamladı. Japonya'da yenin son üç günde ilk defa güçlenmesi ile Topix endeksi yüzde 0.6 geriledi. Macau'nun Çin'deki döviz kontrolü uygulmasını atlatmak için kullanılan ödeme kartı sistemini engelleme planları ile, Kumahane işletmeleri Hong Kong'ta geriledi. Standard & Poor's 500 vadelileri endeksin zirve rekoru ile kapanmasının ardından yüzde 0.2 geriledi. Altın yüzde 0.2 yükseldi. Mısır ise 16 haftanın en düşük seviyesini genişleterek yüzde 0.2 kayıp yaşadı. 

Çin'de enflasyon bir yıl öncesine göre yüzde 2.5 artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonmistlerin medyan tahmini ise yüzde 2.4 artış yönündeydi. Üretici fiyat endeksi ise önceki aydaki yüzde 2'lik düşüşün ardından yüzde 1.4 geriledi ve üst üste 27. aylık kaybı kaydetti. 

Çin başbakanı Li Keqiang daha ileri teşviğe direnç gösterirken gevşemeyi de sınırladı. Yapılan açıklamada bazı bankaların tarımı ve küçük işletmeleri desteklemek adına 16 Haziran tarihinden itibaren zorunlu karşıklılarında indirime gidecekleri duyuruldu. 

ABN Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma şefi Daphne Roth, "Küresel büyüme görünümündeki iyimserlikle birlikte, hala riskli varlıklara ağırlık veriyoruz. Kuzey Asya piyasaları ihracatı artırmaya başladığından bu yana oldukça seviliyor. Piyasanın çok yukarı gitmesiyle şimdi biraz düzeltme zamanı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)