E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda endişe hâkim---

Piyasalarda endişe hâkim

Piyasalarda endişe hâkim
20 Ocak 2016 - 17:47 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasalarda öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Piyasalarda Çin ekonomisi ve global deflasyonist baskıların artacağı endişeleriyle gün içerisnde sert satışlar yaşandığı görüldü. Çin Merkez Bankası’nın Yuana müdahale etmesine rağmen rezervlerinde bulunan 3.3 trilyon dolarında yetmeyebileceği endişesi başta Asya borsaları olmak üzere, tüm global endeksler üzerinde değer kayıplarının devam etmesine yol açtı. Petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi de değer kayıplarını etkileyen diğer bir faktör oldu. Gün içerisinde Avrupa borsalarında değer kayıpları %3 ü bulurken, ABD piyasları ise güne satışlarla başladı.

ABD’de Çekirdek Enflasyon Düştü…

Öğle saatlerinde gelen ABD verileri, ekonomik toparlanmanın geçici olabileceği endişesini de beraberinde getirdi. ABD tarafında Tüfe ‘de toparlanma görülmezken, dikkat çeken diğer veri ise Çekirdek Tüfe oldu. Bu verinin düşmesi, ABD’de enflasyonun istenildiği ivmeye yakalayamamasının sebebinin sadece petrol kaynaklı olmadığını gösterdi. Çekirdek TÜFE'nin düşük gelmesi, Abd’nin kendi içinde de enflasyon yaratamadığını ortaya çıkarıyor.
Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ara) 0,1% Beklenti: 0,2% Önceki: 0,2%.
Abd Tüfe Yıllık %+0.7 (Beklenti:%0.8 Önceki:%+0.5 )

İran Petrol Piyasasında Rol Almaya Başladı...

İran, Kuzey Batı Avrupa Ve Akdeniz Bölgesi'ne şubat ayı için petrol satış fiyatını düşürdü. Daha önce de Suudi Arabistan Avrupa’ya yapılan petrol satışı için yeni iskonto yapıldığını açıklamıştı. İran ve Suudi Arabistan’ın petrol piyasasında girdiği bu rekabet fiyatları daha da aşağı çekmeye devam ediyor.

Suudi Arabistan Riyal’in Açığı Satış İşlemleri için Bankaları Uyardı…

Sabah saatlerinde Suudi Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Riyal üzerinde bankaların açığa satış işlemleri yapmamasını belirten bir uyarıda bulundu. Kaynaklara göre; Suudi Arabistan Riyal üzerinde yapılan forward ve opsiyon işlemlerini de durdurabilir.

Juncker, Sınır Kontrollerinin Maliyetini Açıkladı...
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Schengen bölgesi içinde sınır kontrollerinin başlatılması durumunda üye ülkelerin yılda toplam 3 milyar Euro masraf yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Yurtiçi Piyasalarda İş Bankası Bilmecesi…

Bir Tv kanalında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, İş Bankası’nın devletin ve milletin bankası olduğunu ve bankanın acilen millete iade edilmesi gerektiğini belirten açıklama yapmasının ardından İş Bankası hisselerinde gün içerisinde %4 e varan değer kayıpları oluştuğu görüldü. Açıklamların ardından BİST100 tarafında da değer kayıpları görülürken, dolar ve faizlerinde yükselmesi dikkat çekti.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)