E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda enflasyonist riskler fed beklentilerini artırıyor---

Piyasalarda enflasyonist riskler fed beklentilerini artırıyor

Piyasalarda enflasyonist riskler fed beklentilerini artırıyor
13 Nisan 2022 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda enflasyonist risklerle birlikte Fed’in sıkılaşacağı beklentileri fiyatlanmaya devam ediyor. ABD’den gelen Mart ayına ilişkin enflasyon verisi aylık %1,2 ve yıllık %8,5 artış kaydederken veride 40 yılın zirvesinin yenilendi. Bu durum Fed’in sıkılaşmasına yönelik beklentileri arttırdı.

ABD endekslerinde düşüş gözlemlendi. Ülkede bilanço sezonunu JP Morgan ve Delta ile açacak.

Avrupa endeksleri artan tahvil faizlerine rağmen bankacılık hisselerindeki düşüşün etkisiyle günü düşüşle tamamladı. Bankacılık hisselerinde görülen satışlarda Deutche Bank ve Commenzbank’ta görülen yüklü satışların etkisi olduğu söylenebilir. Ülke bazında bölgeye baktığımızda Almanya’da ZEW endeksinin 2 ay düşüş göstermesi piyasalardaki olumsuz algıyı desteklerken petrol fiyatlarındaki yükselişe paralel enerji hisselerinde görülen yükseliş endeksleri destekledi.

Dün satıcılı bir işlem göre Asya piyasaları seans sonuna doğru Çin hükümetinin faiz indirimine yönelik beklentilerin ağır basmasıyla birlikte karışık seyirde günü tamamladı. An titbariyle Asya endeksleri alıcılı olarak işlem görüyor. Çin’den sabah saatlerinde ticaret verileri karşılandı. İhracatta %14,7 artış kaydedilirken ithalatta %0,1 geri çekilme gözlemlendi.

Yurt içi piyasalara baktığımızda ise BİST100 endeksi güne satıcılı bir başlangıç yaptıktan sonra gelen alımların etkisiyle bilikte %0,60 değer kazanarak rekor kırdı. Düşüşlerde Tüpraş ve Ereğli Demir Çelik hisseleri ön plana çıktı.

Günün veri akışında ABD ÜFE, Euro Bölgesi perakende satışlar ve İngiltere’den enflasyon verisi yer alacak.

Endeksimizin küresel piyasalardan pozitif ayrışmaya devam edeceği görüşündeyiz.

Piyasalarda enflasyon etkisi

 

Çinko fiyatları arttı, demir düştü

 

ABD enflasyonu muhtemelen zirveye ulaştı

 

Günün önemli şirket haberleri 13/04/2022

 

Petrolde Putin etkisi: Yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 10:42

    Biden Rusya ile + duruma geçerken anketlerde, Ekonomi alanında yaşananlardan oy verenler memnun değil. Biden ciddi manda tepkiler ile karşılaşıyor. Oy veren millet ekonomideki yaşananlardan rahatsızlık duyuyor. Hiç alışkın olmadıkları farklı bir durumla karşı karşıyalar. Bizdeki 2010 ları, kriz diye görüp, yaşıyorlar şuan :D onlar için bu durum büyük kriz. Yani Biden acilen ekonomide normala dönme için seçimlere yakın dönemlerde değişimi hissettirecek. o bakımdan müdehale gelmesi FEd tarafından önemli. Zaten tutanaklarda 50 normal görülüyordu. Herkeslerin beklediği 50 olası. hata 75 neden denemiyoruz ? diyorlardı. Bence 50 yeter sonrası arttırılabilir. piyasnaın istediğine uymak yorum ve açıklamalar ile deniyoruz bizde demek, plan programını vb buna göre ayarlayan buguk işletme kurumlar ve komşu ulkeler için anlaşılan rakam.