E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed endişesi!---

Piyasalarda Fed endişesi!

Piyasalarda Fed endişesi!
24 Eylül 2013 - 08:49 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler Fed açıklamalarına ve ABD'nin mali durumuna çevrildi

Asya hisse senetleri değer kaybetti ve gösterge endeksin dört ayın zirvesinden düşmesine neden oldu. Japonya'da ihracatçı şirketlerin hisseleri, yendeki üç günlük yükselişin etkisi ile değer kaybetti. Bakır düşerken, değerli metaller sıçrama yaptı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:33'te, yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu ve dört haftanın en hızlı düşüşüne yönlendi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.7 geriledi ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 düştü. Yen geçen haftadan bu yana, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında değer kazandı. Endonezya rupisi dolar karşısında 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bakır düşüşünü üçüncü güne taşırken, altın ve gümüş değer kazandı.
Canon Inc. ve Toyota Motor Corp., Japon hisselerindeki düşüşlere öncülük etti ve Topix Endeksi'nin ard arda dördüncü çeyrekteki kazancını bir miktar daralttı. ABD Senatosu, 20 Eylül'de Temsilciler Meclisi'nden geçen ve Başkan Barack Obama'nın sağlık-bakım yasası için ayrılması düşünülen parayı azaltan ve Aralık ortasına kadar federal hükümete finansman sağlayan bir tedbiri değerlendiriyor. Bugün ABD'de açıklanacak olan Temmuz ayı konut fiyatları verisinin artış göstermesi ve Almanya'da açıklanacak olan Eylül ayı Ifo iş dünyası güven endeksinin yükselişini beşinci aya taşıması bekleniyor.
Sydney'de White Funds Management Ltd. şef yatırım yetkilisi Angus Gluskie, "ABD'nin maliye pozisyonuna ilişin artan bir çirkin tartışma, piyasalar için temel endişe kaynağı," dedi. Öte yandan, Fed yetkililerinden yapılan açıklamalar da piyasalar tarafından yakından izleniyor.
MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, yükselen bir hisse karşılığı üçü aşkın hisse değer kaybetti. Finans ve sanayi sektörleri düşüşlere öncülük ediyor. Satışlarının yüzde 79'unu denizaşırı piyasalarda yapan kamera üreticisi Canon yüzde 2.2 düşerken, Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota yüzde 0.6 değer kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi Haziran ayından bu yana yüzde 7.3 yükseldi ve 2012 yılının ilk çeyreğinden bu yana en iyi performansına yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)