E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed hareketliliği---

Piyasalarda Fed hareketliliği

Piyasalarda Fed hareketliliği
27 Ocak 2016 - 21:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in piyasalardaki kargaşa ortamında faiz artırımlarını kademeli yapacağını duyurmasının ardından hareketlendi

ABD hisse senetleri, Fed'in iyileşen ABD işgücü piyasasının daha sıkı bir para politikasını garanti edeceğini kaydederken, küresel finans piyasalarındaki kargaşa ortamında, faiz artırımlarının kademeli olacağını belirtmesi ile birlikte kayıplarını geri verdi. Dolar hafifçe yükselirken, ABD Hazine tahvilleri kayıplarını korudu.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) New York saati ile 14:17'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Apple Inc. ve Boeing Co.'nun finansallarının hayalkırıklığı yaratmasını da, yatırımcıların küresel ekonominin gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulunması ile birlikte, gösterge endeksler üzerinde baskı oluşturdu. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek yüzde 2 seviyesinde kaldı. Ham petrol fiyatları New York'ta varil başına 32 dolar civarında dalgalandı. Altın kayıplarını geri aldı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Aralık ayı toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, faiz görünümünü gözden geçirirken, ekonomik koşulların, federal fon faizinde (gösterge faiz) yalnızca kademeli artışı garanti edecek şekilde evrilmesinin beklendiğini kaydetti.

Helena, Montana'da US Bank's Private Client Reserve'in şef yatırım yetkilisi Bill Northey, "Fed ve piyasa halen, gösterge faizin 2016 yılında izleyeceği yol konusunda biraz ayrı düşünüyor ve piyasa beklentileri Fed'e göre oldukça aşağıda," dedi ve "2016 yılının ilk yarısında, Fed'in ya ekonomik projeksiyonlarına ilişkin açıklamasını değiştirme ya da buna alternatif olarak, piyasayı ekonominin Fed'in faiz artırımlarına ilişkin açıkladığı beklentileri karşılayacak denli güçlü olduğuna ikna etme şeklinde bir uzlaşma yolu bulmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Fed yetkilileri, iki gün süren ve bugün sonuçlanan toplantıda, gösterge faizi değiştirmedi ve borçlanma maliyetlerinin halen "kademeli" artırılmasını beklediklerini kaydederken, aynı zamanda, küresel ekonomi ve piyasaların ABD ekonomisini nasıl etkilediğinin izlendiğini ifade etti. Fed, faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Fed küresel ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından izliyor ve bunların işgücü piyasası ve enflasyon ve aynı zamanda görünüme ilişkin risklerin dengesi üzerindeki etkilerini değerlendiriyor" dedi.

Fed'in açıklaması, şimdilik, dikkatleri, petrol piyasasındaki sert düşüşlerin hisse senetlerini de aşağı çektiği bir ortamda, petrolden biraz uzaklaştırdı. Ham petrol ve ABD hisse senetleri arasındaki korelasyon tarihi zirvelere çıktı ve bu durum, açıklanmakta olan şirket karlarına ilişkin haberleri de gölgeliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)